Pages

December 31, 2009

Goodbye 2009


2009 is ending. Too many things happened tru the year. Pahit manis suka duka. Walau apapun, setiap yang berlaku ada hikmahnya. The most important things--learn from mistakes--improve the weaknesses--aim the goal more precisely. Bubbye 2009!

yesterday was history, tomorrow is mystery, but today is a gift!

December 30, 2009

Balik kampung!

Im going back to hometown sok ptg after work. Tak sabo rasanya. Mood keje pun dah berkurang. Yeay balik kampung! Home sweet home =)



DOOR GIFT part I (cenderahati)

Just ate a chocolate which i got from kenduri kawen my fren last wiken. Then suddenly terpikir ape door gift yg sesuai for wedding. These are items yg femes n menjadi pilihan di kebanyakan majlis kawen..
> glass, mug
> handkerchief
> candle
> bakul mengkuang, bakul rotan
> kotak anyaman, kotak jerami
> ceramic, porcelin
> coin purse
> telur rebus
> chocolate
> sweet, lolipop
> jelly
> kuih bahulu, kuih bangkit, dodol
> kerepek, maruku, kacang
> kurma, kismis
> apple, lai, pear
> air kotak

Im thinking of giving a door gitf which include of souvenir and makanan. Untuk souvenir, so far these three items are in my consideration. Labu sayong, candle and potpouri.

LABU SAYONG



CANDLE


 

December 29, 2009

d pentas drama

Di tepi jalanan itu
Di bawah kilauan mentol tinggi itu
Di situlah bermulanya kisah kita
Termetri sebuah pelayaran
Di lautan yang belum pasti kesudahannya

Kita meniti hari demi hari
Menyulam kasih
Menyemai sayang
Memotret cita dan impian

Memori mengintai mindaku
Deruan ombak tanpa henti
Sorokan gembira di taman tema
Kilauan cahaya peneman malam
Gema dan keasyikan layar perak
Segalanya mencipta keajaiban

Alangkah indahnya andai segalanya realiti
Realitikah?
Atau cuma anganan sendiri?
Hakikatnya akulah pencipta drama itu
Akulah pelakon itu
Akulah pengarahnya
Akulah yang berada di pentas drama itu
Menjalani hidup di alam fantasi
Memahat cita dan cinta
Di dalam drama terbitanku

December 28, 2009

Quotes

“Year's end is neither an end nor a beginning but a going on, with all the wisdom that experience can instill in us”
>Quoted by Hal Borland

“The merry year is born like the bright berry from the naked thorn.”
>Quoted by Hartley Coleridge

“Cheers to a new year and another chance for us to get it right.”
>Quoted by Oprah Winfrey

December 22, 2009

my kamar beradu

Tadaaa!!! This is my new bedroom set. A set included of queen size bed, 2 doors wardrobe, dresser and stool. Bought from 99homedesign. Murah je, tp sesuaila ngan condition rumah sewaku and my budget yg ciput je. Mula2 plan nak beli wardrobe yg lebey beso, tp xmuat to bring upstairs cos tangga d rumah ni yg agak comey je. Xpela, sesuai je tuk org bujang like me ni kan..







my best friend's wedding

Date : 19 December 2009 (same wif my dad's n fetty's birthday)
Venue: Gemilang Hall, UKM

I went to Z's (named Azyyah, tp aku panggil Z) wedding last saturday. Actually plan to go there bertiga, tp terpaksa pegi berdua je cos sorg lagi xdpt join cos ade program yg lebey penting. I was so dissappointed and terkilan cos my earlier plan need to cancel due to some probs yang xsepatutnya berlaku. Tp xpela, xsemua yang kita rancang akan memihak kepada kita kan. Btw, it was a great n sweet wedding ceremony. Pelamin yang simple but sooo nice. I like! Kek 3 tingkat yg cantik. Meja makan beradab yg simple tp nmpk exclusive.Suit pengantin yg sgt cantik. I fall in love wif her wedding dress and pelamin n meja beradab! Band jemputan pun interesting, suara sedap n lagu oldies yg sweet n loving. The best part was masa her hubby nyanyikan a classic love song for her n than they dance. Air mataku hampir menitis terharu especially when her hubby menangis ms derang tgh menari tuh. It was soooo sweeeet! Sungguh terharu. I owez dream to have that kind of surprise. But i wonder, is my future hubby sanggup nyanyikan lagu for me on my wedding day. Hahaha. 

To my dear Z, i wish u all the best in ur new chapter of life. Congratulation! Finally semua sahabat karibku selamat mendirikan rumahtangga. Maka tinggallah daku kesorangan masih meniti hariku sebagai seorang bujang (sedeynye...uwa!!) Sampai bila? I dun have the answer yet but hopefully the time will come very soon. InsyaAllah..


the pengantin wif the band members


my adik+jali+azyyah+me
my best friend's wedding



December 20, 2009

Sunglasses

Sunglasses are a form of protective eyewear that usually enclose or protect the eye pupil in order to prevent strong light, ultraviolet (UV) rays, and increasingly, blue light ("blue blocking") from penetrating. They can sometimes also function as a visual aid, as variously termed spectacles or glasses exist which feature lenses that are colored, polarized or darkened.

I am looking forward to have a sunglass. Dah lama daku mengsurvey this thing tp sampai skang lom beli lagi. Actually plan nak beli this month tp budget xcukup cos budget yg diallocatekan tu dah dguna tuk beli bedroom set. Sungguh keciwa kerna impianku tak kesampaian. Xsempat beli time mega sale ni =( Uwa!!! Btw I did survey some product of sunglasses tru the net. These are designs attracted my eyes.

calvin klein


christian dior


elle


esprit


gucci
 

mng

December 18, 2009

WANITA

1. Kecantikan seorang wanita ialah terletak sejauh mana ia dapat menahan(menjaga) malunya, sementara kegagahan seorang lelaki ialah terletak sejauh mana ia dapat menahan (menjaga) marahnya.

2. Orang yang membujang adalah orang yang belum menemukan penghibur duka dan dia baru memperolehinya dengan berkahwin.

3. Suami adalah orang yang mencari kebahagiaan hidup dengan menghilangkan sebahagian kemerdekaannya.

4. Wanita menghadapi banyak permasalahan; sebahagian diatasi dengan berkahwin dan sebahagian yang lain diatasi setelah dia masuk ke liang kubur.

5. Mata yang paling indah tetapi juga harus diwaspadai adalah mata kaum wanita.

6. Jangan menyalahkan perasaan isteri anda kerana perasaannya yang terbaik ialah ketika ia menerima anda sebagai suami.

7. Perawan tua ialah wanita yang kehilangan kesempatan menyusahkan seorang lelaki.

8. Yang diinginkan seorang gadis dari dunia ini hanyalah seorang suami,dan apabila ia sudah memperolehinya, ia menginginkan segala-galanya.

9. Wanita bisa memaafkan suatu pengkhianatan suaminya, tetapi dia tidak bisa melupakannya.

10. Kecantikan wanita tidak bererti apa-apa dibandingkan dengan kemuliaan akhlak dan perilakunya.

11. Sebelum kahwin, wanita hafal seluruh jawaban dan sesudah kahwin, ia hafal seluruh pertanyaan.

12. Barangsiapa mengahwini wanita kerana hartanya, maka dia telah menjual kemerdekaannya.

13. Wanita adalah bintang dan pelita bagi lelaki. Tanpa pelita, lelaki bermalam dalam kegelapan.

14. Wanita lebih cepat daripada lelaki dalam menangis dan dalam mengingatkan peristiwa yang menyebabkan dia menangis.

15. Wanita tertawa bila ia mampu dan menangis apabila ia menginginkan sesuatu..

16. Pudarlah kebahagiaan seorang wanita jika ia tidak mampu menjadikan suaminya teman yang termulia.

17. Wanita sangat berlebihan dalam mencintai dan membenci, dan tidak mengenal pertengahannya.

18. Wanita selalu tergolong manusia halus dan lembut sampai saat dia berkahwin.

19. Tidak mungkin seorang lelaki hidup bahagia tanpa didampingi oleh isteri yang mulia.

20. Wanita hidup untuk berbahagia dengan cinta, sementara lelaki mencintai untuk hidup berbahagia.

21. Kebijaksanaan wanita terletak di dalam hatinya.

22. Seorang wanita yang bijaksana menambahkan gula pada kalimatnya setiap kali berbicara dengan suaminya, dan mengurangi garam pada ucapan suaminya.

23. Cincin perkahwinan adalah cincin termahal di dunia, sebab mengharuskan pemberinya mengingatkan harganya setiap bulan tanpa henti.

24. Sesungguhnya tidak ada wanita yang sangat cantik, yang ada ialah kaum lelaki yang sangat lemah bila berhadapan dengan kecantikan.

25. Bagi lelaki, yang terakhir kali mati ialah jantungnya dan bagi wanita adalah lidahnya.

26. Wanita tidak diciptakan untuk dikagumi semua lelaki tetapi sebagai sumber kebahagiaan seorang suami.

27. Pada waktu bertunang, lelaki banyak berbicara dan perempuan mendengarkan. Pada saat perkahwinan, perempuan berbicara dan pengantin lelaki mendengarkan. Sesudah perkahwinan, suami dan isteri banyak berbicara dan para jiran tetangga mendengarkan.

28. Setiap wanita mempunyai dua mata. Adapun wanita yang cemburu berlebihan mempunyai tiga mata. Satu di sebelah kanan, satu di sebelah kiri dan yang ketiga diarahkan kepada suami.

29. Wanita pada umumnya takut akan tiga hal : tikus, munculnya uban dan wanita-wanita cantik yang menjadi saingannya.

30. Isteri yang bersikap jujur dan setia kepada suami meringankan setengah beban kehidupan suaminya.

31. Seorang wanita menghadapi kesulitan apabila ia berada di antara lelaki yang dicintainya dan yang mencintainya.

December 15, 2009

BBQ welcoming party

Date : 14 November 2009
Venue : Taman Puncak Jalil (Mdm Zamratul's house)

This welcoming party was sponsored by all new staff members in our department. Alya, Bui, Maro, Izwan, Mazly and me. Lebey kurang cam tradition in our department where staff baru akan arrange majlis mkn2 and blanja others. After been delayed for few months due to some technical probs, finally berjaya gak settlekan bab jamuan ni. Xtually xramai pun yg join the jamuan. Btw tq to those yg sudi dtg >> Zam n hubby (of course la ade, buat kt umah derang..), KakLin, KakAna, KakSiti n baby, KakSuzi n family, AbgNasir n family, KakRoha n family, Reez, Pocek n fren and last but not least the team members - Alya, Bui, Maro, Izwan, Maly n me. Special thanx to Alya who contributed so much in succeeding the program. Thanx to Zamratul and hubby for being so nice, offered and allowed us to lepak2 n bbq at their house. Thank you to all!


 
 




Lancome Hypnose Senses

Actually i did post this pic in previous entry. Tapi masa tgh mengedit, tersalah tekan n terdelete! Tp nak gak share my shop on this perfume. Hehehe. I bought this 30ml edp perfume at rm170. Cam biasalah, no discount on any purchase of lancome fragrances. Btw Im fully satisfied with this product. Next product looking forward is a s.u.n.g.l.a.s.s

Hypnôse Senses is a playful sensual fragrance which is worn as a second skin. A truly striking perfume based on the elegance of a Floral Chypre.
Top Note: Vibrant Pink Peppercorns bring a hint of playfulness to Hypnôse Senses.
Heart Note: Fruity Osmanthus Flower enriches the fragrance's heart with floral tones and fruity sweetness, transforming Hypnôse Senses into an irresistibly sensual perfume.
Base Note: Precious Patchouli brings a deep, woody and multi-faceted note to the fragrance.


December 09, 2009

sorry seems to be the hardest thing

"Mengungkapkan kata-kata maaf memang mudah, tapi untuk memaafkan dan melupakan adalah sesuatu yang amat sukar kerna bukan sesuatu perkara yang berlaku itu seremeh dan semudah yang difikirkan oleh orang yang tidak melaluinya".

I believed most people pernah melalui pengalaman pahit atau saat sukar yang meninggalkan calar dlm diri masing2. It is not easy to forgive, tp sebagai umat Islam, seharusnya kita bermaafan sesama umat. Ive gone tru a bit hard situation in my past life. I forgave all things related to those issues. But it is not that easy to forget things happened, as expected by others. Sometimes it comes in mind walaupun kita cuba tuk melupakan. Lessons >> learn from mistakes.. never trust anyone 100%.. dont repeat the same mistakes.. beware with everyone around you including the closest person.. never put too much hope..

December 03, 2009

veils

A bride’s look is not complete without the crowning touch of a beautiful wedding veil. Paling utama, kena choose the right cut and length. Bridal veils are available in a diversity of shoulder, elbow or wrist lengths, as well as fingertip and cathedral length. Ada yang dihias ngan ribbon, bead, pearl, sulaman, and macam2 lagi hiasan tambahan.















I love those with simple design. Ditambah hiasan wif sedikit sulaman. And rasanya akan nmpk lebey menyerlah wif beads. Look awesome!

December 01, 2009

New year countdown

1 December 2009. Today dah masuk the last month in 2009. Tak sangka cepat btol masa berlalu. Lagi sebulan akan melangkah ke tahun baru 2010. Arini terpikir2 azam and impian tahun baru. Hopefully semuanya berjalan lancar. insya Allah..