Pages

May 15, 2010

Report duty

14 May 2010

Arini secara tidak rasminya saya mendaftarkan diri sbg government servant. Tp saya bukanlah berjawatan besar seperti ptd yg diimpikan ramai. But saya mereport duty sebagai pegawai sains fizik c41. Hari kedua berada di perantauan, sudah merasai byk dugaan n kena bersabar. Pukul 830am I took a cab to jkns, cost me rm13 to get there from this hotel. Sampai sana penat pusing cari jln ke admin ofis. Cab tu drop me kt tgh2 hospital which the hosp is sebenarnya kat sebelah jkns. But i couldnt find the right way to the jkns. Sesat di dalam n tengah hosp. First 4 person yg ditanya, semuanya slh bg direction cos derang pun baru gak keje kt situ n ade yg xnah g jkns from inside the hospital. Saya tidak menyalahkan derg. At least they tried to help kan. Finally atas bantuan sorang jururawat, i managed to get there. I think they should improve n tambah signboard la. After dah setle hal2 di jabatan, then they asked me to go to the hospital on my own. Terkial2 gak carik admin opis tp memandangkn awal2 tu da tawaf dlm hosp, so saya tidak sesat lg! Tahniah tuk diri sendri! Arini dah settle briefing, sgt byk document yg perlu dipreparekan. Nexwik akan diusahakan untuk menyetelkan semuanya itu cos permohonan saya untuk menangguhkan tarikh bertugas telah diluluskan. I will start my new job on 24 May. Seminggu ni cuti tuk cari tempat tinggal, to rent a house or a room. Kalo setle awl, blehla bwk mama jln2 dulu =) Sgt susah nak cari tmpt yg slesa tp walking distance to opis. Poning2! Sumore sgt susah nak bergerak ke mana2 tanpa transport. And agak susah jln di kuching ni. Byk signboard tuk tmpt pelancongan je. I need a gps fon! Help me! Ade sape2 nk sponsor x =p

4 comments:

fanadz said...

hehe.c41?samala kita..anyway, 41 tu x la besar sgt jawatan dia kan..tp xpe..nnt naikla tu..:)

L i 3 z @ said...

a'aa.dah nama pun br masuk keje gomen. xkan nak tros dok atas kot.tp ko kt serdang je.aku ni nun d perantauan!uwa!

Prinzessin said...

kenapa tak bgtau ko tinggal hotel kat sana??member aku ramai kat kuching..bleh je aku minta tlg crikan sblom ko pergi.

L i 3 z @ said...

yeke.xpela alia.lagipun aku mmg last minute preparation. hehe =p