Pages

May 19, 2010

Waterfront_day version

19 May 2010
Setelah berhari-hari bz ngan mcm2 hal need to complete, at last I managed to bring my mom jln2 di waterfront area. Actually masih ade perkara yg blom settle, tp mau jln2 dulu =) Misi hari ini adalah untuk membeli kek lapis sarawak yg sememangnya sgt popular di sini. Actually suasana di kala malam selalunya mmg owez happening (mengikut kata org2 tempatan di sini la).  Tp memandangkan ketiadaan transport and agak merbahaya menaiki cab n berjalan berduaan ngan mama di malam hari, so kitorang hanya kuar di siang hari je. Katne beli kek lapis?  Kenalah menyeberangi sungai rajang tu. At first mama xmo nek bot tu. Takot n gayat. Almaklumlah bot kayuh je, no engine. But setelah dipujuk akhirnya mama ok. Lagipun dkt je nk cross the river tu. Tambang bot is rm0.50/person. Byk tmpt jual kek lapis di sini. We bought only dua biji kek je, tuk mkn dua tiga hari je. Nnt g beli lagi. Kalo bleh mmg nak beli byk sekaligus, tp memandangkan my room tu xde fridge, maka xdapekla nak simpan stok lama2. Saya difahamkan keklapis tu boleh bertahan selama 3hari tanpa disimpan dlm fridge, kek lembap mmg xle tahan lama kan. But if masuk fridge it can last lebey kurang sebulan kot. So here are some clicks for the day!

selamat datang ke kuching


menunggu ketibaan bot

inside the boat

clicks taken from inside the boat

variety of kek lapis. rasa cam nak test semua. yummy!!!

food testing : laksa sarawak & nasi kerabu version sarawak
comment: kuah laksa tu mcm kuah gulai yg sgt berempah, xsesuai ngan my lidah. i dun like it. nasi kerabu tu ok n sodap

membawa pulang kek lapis =)

can u see the meow meow at the back?

view from the riverside


No comments: