Pages

June 13, 2010

A month

13 May was the day i arrived here in Kuching. Today is 13 June, maka genaplah sebulan saya berada di bumi kenyalang ni. Byk benda positive and negative, good and bad for being far away here.

The bad are..
- Of course la sgt sedey terpaksa berjauhan ngan keluarg
- Dtg sini tanpa ade sorg pun sedara n kawan. Actually i have a fren here, tp she is vewy bz la..
- I dun have any transport here. Dahle tambang cab sgtlah mahal! Kebusanan tahap max!
- I have a car, tp mama tak bagi post ke sini lagi. She asked me to wait first. Uh...
- Sgt susah nak cari kedai makan served halal food kat area my tmpt tgal and tmpt keje ni. Haish..

The good are...
- Masalah ke3 hingga ke5 akan settle right after dpt post keta ke sini. Somewhere on July kot
- Being here in Kuching dpt mengimprove my english cos most people here do speak in english
- Menjadi survivor jauh d perantauan ni lebih mendekatkan diri ngan Tuhan. Alhamdulillah, sgt bersyukur diberi kekuatan menghadapi segala dugaan dan cabaran
- Dapat menimba pengalaman dan cara hidop di tempat org. Jauh berjalan, luas pengalaman kan..

Thanx my dear for these words..
"Pengalaman menjadikan kita insan yg lebih hebat.. soon u'll realize this n treasure the opportunity u had there.. good luck. never give up and always be strong!"

No comments: