Pages

July 04, 2010

Jamu - Mustika Ratu



Jamu = Herbs merupakan obat tradisonal yang dapat digunakan sabagai sarana perawatan kesehatan, memperkuat daya tahan tubuh dan menanggulangi berbagai macam penyakit, sudah berakar kuat dalam kehidupan masyarakat Indonesia.

Dr. BRA Mooryati Soedibyo yang dinobatkan sebagai empu jamu pada tahun 2008, dibesarkan dalam keraton Surakarta P.Hadiningrat terbiasa menjalani perawatan kesehatan dan kecantikan dengan ramuan bahan-bahan alami. Pengalaman beliau tersebut kini dimasyarakatkan melalui produk-produk Mustika Ratu.

Produk Mustika Ratu dibuat dari bahan alami pilihan di proses secara modern dan higienis. Mustika Ratu telah mendapatkan sertifikat ISO 9002 dan ISO 14001 sejak tahun 1996 serta GMP (Good Manufacturing Product) sejak tahun 2004. Sehingga memberikan keyakinan kepada konsumen atas kualitas produk yang ramah lingkungan.

Ade sape2 penah try product Mustika Ratu tak? Nak dijadikan cite, semlm kuar jap beli brg2 sket. Pastu lalu depan spa mustika ratu. Then tros masuk. Saje je tgk2 product and service yg ade.  Actually dah lama plan nak mkn jamu. Hm beside mkn supplement vitamin, y not add on ngan jamu kan. Org indonesia dari kocik lagi dah stat mkn jamu, dat y la kulit derg sgtlah cantik and gebu skali. So today i did some study ttg productmustika ratu. Antara product jamu yg menarik and sesuai for myself adalah:
Kaplet Susut Perut - 30 kaplet
Mengecilkan dan mengencangkan perut. Diminum secara teratur tiap pagi 1 kaplet dan malam 1 kaplet. Untuk pencegahan diminum secara teratur tiap malam 1 kaplet. (saya mahu mengempiskan perut! no more buncit plis, mesti flat! skang dah stat diet baru. no more food after 8pm except buah je. telah berjaya bertahan selama 2minggu. caiyok!) 
Kaplet Ayu Singset - 30 kaplet
Melancarkan peredaran darah, mengencangkan kulit wajah dan membuat wajah bersih dan segar bersinar. Diminum 3 x 1 kaplet sehari.  
Perawatan Wanita - 28 kaplet
Merupakan paket perawatan bagi wanita yang terdiri dari 4 jenis. Diminum secara teratur akan membantu memelihara kesehatan kulit dan menyegarkan badan agar tampak muda.
Actually byk product jamu derg ni. Testimonial from the users pun very good la. Kalo tak, xdela product ni established and stil maintain smpai skang kan. Price pun ok je, affordable.. Kalo berminat nak tau lg, sila refer di sini ye. I think I'll get either two of them as my additional supplement. Dah umo 26 thn br  terasa kepentingan mkn jamu =p Better la kan, dr kebanyakan org yg after bersalin br pk nak mkn jamu. Huhu. Will grab them later!

No comments: