Pages

July 17, 2010

My first herbaline facial

Arini berjaya menghadirkan diri ke appoinment yg telah ditetapkan oleh diriku sendiri. Eleven am at herbaline spa doing a facial. It was my first time berfacial at herbaline. Also my first time mencuba product ni to my skin. The service was good. Sungguh rilex and selesa ditambah urutan di tgn n dada. Selesanya sampai terlelap jap. Erk except for dat blackhead n whitehead removing process. Ouch! Saket bangat ok! I didnt buy any of their product. Awal2 mmg ade plan nak beli, tp tetibe cm xmo lg. So cancel dulu niat tu. Owh btw compared facial kt herbaline to dermalogica, i would prefer dermalogica kot buat masa ni. Tp baru skali try kt herbaline ni kan. Lom nmpk any changes lg. Actually tgh dok consider nak tuko facial product baru. Currently i mix&match few products. Skang nak try either Dermalogica or Herbaline or SKII or Clarins or Mustika Ratu. Cik Hidayah, any comment or suggestion? SKII essence tu ok x? Ko penah try Clarins x?

2 comments:

☆ ied_essur ☆ said...

hehehe....
sdh try facial die ye??
err... clarin xpnh try, tp one of my frenz pakei le... feedback die, die suke but for me product tu lg expensive dr Dermalogica...

Herbaline, aku pakei muke aku cam naik jerawat n muke jd kering... so aku consider xsesuai... bg aku memule try naik jerawat tu ok cos maybe die nak buang kotoran kat muke but if the skin become dry aku consider not suitable with my skin condition.

dermalogica, aku suke tp fyi aku cume pakei cleanser n toner die... tp sepnjang g facial kat ctu, product2 die xmendtgkan masalah kat aku...

sk2... aku cume pakei essence die...
actually essence die y the best... so far so good... i like it very much... die wat muke kite jd glow n licin nak sapu moisturizer n bedak pun senang.. my advice, 4 dry skin pakei pg n mlm... for oily or combi skin, pakei mlm before tido pun dah ckp... jike mahu try beli starter pack die dulu...

mustika ratu aku xpnh try... tp kwn aku y pnh pakei die kate ok especially toner die... y ni aku rs plg sket chemical die (xpnh check ingredient die)

aku kan... pakei product cmpur2...
cleanser n toner derma, moisturizer aku suke olay total effect(xwat muke aku berminyak), sunblock skrang tgh try neutrogena ultra sheer (br pakei 3hari... so far ok), kalu mlm aku suke pakei krim safi (tutup kaler hijau.. sgt bgs tuk keringkan jerawat)... bedak skrang pakei revlon (xsuke!!! bercapuk2 kalu berpeluh n oily sket... nyesal beli! nak tkr blk pakei ZA)

L i 3 z @ said...

uh panjang lebar. complete one. thanx dear =)