Pages

December 23, 2010

Pulang


Im going back to shah alam tomorrow afternoon. Bercuti from 25dec to 2jan. Will be taking off at 2pm. May i have a safe journey back. Merry Christmas and Happy New Year 2011. Happy holidays!


*
*
*



SUCCESS
Success is the ability to visualize the future while living fully in the present moment

December 22, 2010

Gigi berkurang


Today i got a one day mc, br lepas cabut gigi geraham atas belah kanan. Kesakitannya Tuhan saja yg tau. Memandangkan gigi tu dah terhakis n tinggal pendek n sikit, so susahla doc nak grip the gigi. Byk gak dgr doc requested bermacam2 jenis playar. Satu demi satu. Semuanya xberjaya. Rasanya lebey dari 15kali percubaan kot dgn mgunakan mcm2 jenis playar. Korang dapat bayangkan x kegerunan tgk mcm2 jenis playar tu? OMG! Sampaikan bibir n tepi bibir ni luka gara2 doc bertungkus lumus merobek kuarkan gigi. Sakit wooo. Dahla gigi sedia saket, pastu tambah plak ngan saket luka kat mulut ni. Adehhhh!!! No wonder la org penah ckp, skt gigi adalah kesakitan yg paling sengsara, ranking kedua after sakit bersalin.


After two hours, it is still bleeding in my mouth. Kapas sudah abes =( Sakitnya makin terasa! Ok i need a rest. Mau baring2 n zzzz. Da....

December 17, 2010

Motivasi

Ok lets do a refreshment. Sy akan berkongsi motivational words bersama2 kwn2 sekalian. Kalo rajin setiap hari sharing, kalo malas kuranglah kekerapannya. Mungkin seminggu sekali or dua kali je. Hehe =p Maksud perkataan tu sila pk2 n renung2kan sendiri yer. I kno u ols semua bijak pandai kan. So word pertama tuk sesi ni adalah

CHALLENGE 
- the road to our dream is rarely a straight one.

So kenalah sabar n tabah tuk mencapai impian. Kuatkan hati n jgn mudah berputus asa, Caiyok!!!

December 12, 2010

kesakitan itu dugaan

Orang yg susah n jarang2 demam, bile dah kena mmg trok. Since last wiken sy dah stat demam. And arini sampai ke kemuncaknya. Seharian terbaring. 3x muntah air. Batuk mcm nak terkeluar je anak tekak ni. Sgt2 letih, tp ptg td kuatkan gak semangat g farmasi. Hm ape perasaan anda d kala kita sakit n xde sape pun kesah? Hm i couldnt describe how i felt bout it. Itulah nasib hidup d perantauan alone. No one cares. Sedih?  Mmg sgt sedih. But kinda of imune dah kot. Haha. Boley gitu? Kadang2 berair gak mata ni, tp teringatkan kata2  cik ied mengurangkan sikit kesedihan ni. Setiap kesakitan tu adalah dugaan daripadaNya, yg mana juga insyaAllah kesakitan tu akn menghapuskan dosa2 kecil. Thank you ied. Amin... 
*blog ni akan beristirehat seketika. to the stalker xbernama, aku xkesah ko nak baca blog ni. tp toksahla nak tinggalkan jejak2 komen yg ntah pape. malas aku nak layan.  ko xyahla buang masa ko yer. byk lg benda len aku nk pk.

December 03, 2010

Anak

Tak paham btol nape ada bapak yg sanggup menganiaya anak sendiri. Merogol anak yg lahir dari benih sendiri. Wujud ke manusia yg sebegitu? Owh itu bukan manusia, tp itu haiwan yg bertopengkan manusia. Xde hati n perasaan. Keji n kejam. Bodoh n bangang. Haiwan pun pandai jaga anak elok2. Patutnya ko kena jaga baik2 anak ko yg oku tu. Bukan amek kesempatan sampai dapat anak n cucu sekaligus. Gila! Uh geram btol kes mcm ni. Bile tgk gadis 15thn yg malang tu, hati ni rasa sedih n sayu sgt. Sgt berat dugaan utk gadis yg terlalu muda nk tanggung beban tu bersama sorg ank kecik yg juga dilahirkan oku. And i couldnt stay there any longer, tak sanggup tros tgk kesedihan tu. I dunno how to help her, but sy doakan dia tabah n sabar menghadapi setiap ujianNya.
 

Plain

Today is the day. Perasaan? Plain. Kosong. Boleh camtu? Ntahpape la. Haha

December 01, 2010

Mendung

Mood arini adalah sgt suram n mendung. I slept very early semlm, akibat penangan ubat sesema yg begitu kuat efeknya. And pagi ni kt opis kepala poning2 lalat. Still terkesan ngan ubat semalam. Mood arini pun xbrapa best. I cried twice today. Masa performed subuh n zuhur td. Dun ask me why cos i dun have the answer. Pelik kan, sedih xtentu pasal. Haha. Mungkin terlalu banyak benda yg dpikirkan kot. So arini diisytiharkan hari sedih duniaku. Uh ade ke? Whateverla kan. Untuk bg semangat kat diri sendri, i keep telling myself, setiap benda yg berlaku pasti ada hikmahnya. Tak semua benda yg kita nak, kita akan dapat kan. And tak semua benda yg kita dapat akan kekal jd milik kita kan. Only Him knows. Semoga Kau memberi petunjuk dan mempermudahkan segalanya. Ameen..