Pages

February 13, 2011

"My BFF stole my lover"


 ihsan: google

My bestfren broke up wif her bf last month. Reason? Her bff stole her boyfriend. Sy kenal her xbf n kenal her bff. And i know how much my bestfren closed and trust to both of them. I am very sorry for her. Pity her. To both of u, i know jodoh d tangan Dia, but plis do have a respect to ur partner and ur fren. Dun be a betrayal! Kalau xsuka or cinta dah beralih arah, do xplain n be honest. (Ok aku mmg marah sbb my fren dah stat wedding prep, n some stuff dah beli) Hm what goes around comes around kan..

There is a similar true story published in Feb2011 edition of Women's Weekly magazine. The final page with article of title "My BFF stole my lover". I bought this mag last week but today baru read tru the article.

Myself pun penah lalui the same xprience when i was in uniten. I never tot my besfren yg slalu tdo sekatil sebantal, hangout together, shared stories.. Silently she asked my bf to bring her here n there berdua without me knowing nothing. Regularly ok. When everything terbongkar, i tot she would apologized but no, she didnt. Guess what she said? "Best woman win la..". Tersentap den! Luckily masa tu br bcinta few months, so xdela bazirkan masa yg byk dgn spesis pasangan n kawan mcm tu. I have got over the betrayal. No connection at all wif both. What goes around comes around kan.. Hati ini keras utk memaafkan, tp alhamdulillah sy xpenah berdendam. 

Kebetulannnya harini while blog walking, terbaca entry 'teman tapi mesra?' written by my fren Cik Fara. Ini xde kaitan ngan bff stole lover, tp a respect to our partner. Personally, sy rasa mmg xsalah to have besfren berlainan jantina. Tp pastikan kita tau limit kita berkawan especially to those yg dah ada pasangan. Janganla mesra lebey sangat. And to those yg berkawan baik ngan berlainan jantina yg mana kita dah tau kawan baik kita tu dah punya pasangan, tolongla hormat pasangan kawan baik kita tu. Kalo nak cakap or buat pape tu, pk la kalo pasangan kita cmtu ngan org lain. Apo ko rasa? Terkena batang idong sendri, baru tau nak ngadu n nangis kang.. What goes around comes around kan.. 

Ok the main point today is to give and to get a respect dalam berkawan and bercinta. Peringatan tuk diri sendiri and the readers. Hidup tak selalunya indah, kdg2 kita kat atas, kdg2 kita kat bawah. Sama2 la sentiasa beringat. 

4 comments:

anaztasias nora aira said...

dear..i link u... hem stolen by bff memg kejam kan

~ Lady D ~ said...

yup..mmg ade some pple yg xreti nak pk n phm perasaan org len.

cik fara @ fanadz said...

huhu.sedih kan.mintak jauhla sume ni jadi kat kita.

~ Lady D ~ said...

yup, ive been tru diz,mmg sgt sedey. hopefully xde lg kawan2 yg seangkatan dgnnya.