Pages

September 21, 2011

Two days in row

20/09/2011
I woke up as usual tuk bersiap ke kantor. Suddenly sy pitam in the toilet. I think i bersandar bout 20mins dlm jamban tu. Terduduk tros atas lantai toilet tu. Tangan sedikit luka n lebam kat bhgn siku ms cuba berpaut kat batang paip. After sedar je tros masuk bilik n baring. So semlm sy masuk opis a bit late, lebey kurang pukul 1030am. 

Balik keje petang tu plak ujan sgt2 lebat. Sama lebat ngan mata i ni. Haha. And... Disebabkan ketidakconcerntratetan ketika pemanduan, i lose my control. Sy terlanggar keta pakcik jazz merah in front of my car. Seb baik slow je. But stil his car scratched a bit.  And i have noone to call. Seriously perasaan masa tu sgt2 takut sbb first time terlanggar keta org. Benti keta kat tepi jln tgh ujan lebat tu n kuar keta n i cried sooo... Alhamdulillah pakcik tu xmarah n mintak claim. Agaknye die pun takot n cuak tgk budak sowang ni nangis mcm xciden patah kaki. Haha. Maafkan saya pakcik jazz kerana telah mencalarkan kereta merahmu itu.

21/09/2011
Awal2 pagi masa baru start qc the machine, sy muntah air. Dunno y. Mmg rasa sedikit pening tp xdela sakit perut ke hape ke. So sy senyap2 check bp. Bape? Reading kurang memberangsangkan. Owh keje kat spital bila2 masa je boley cek bp kan =p Few of my colleague asked bout my condition, y dr semlm n arini i looked sooo xde mood. I told them i was so ngantok, layan drama korea sampai 3 4 pagi. Sampai mata pun lebam, eyebag xyah cakapla kan. Langsung xle cover ngan concealer. Orang kat opis tu tau mmg i owez tdo lewat layan drama korea n japan.

The worst part of the day was after the lunch break. I have a presentation. To make it more kecoh, sy pitam masa tgh present! Nah! Habis kelam kabut satu opis. Nasib baik kat situ ade doctors n nurses. Adoi, apehal la gua bikin kecoh plak ni. Dahla at 3.30pm we have our department's jamuan raya.

Balik keje arini ujan sgt2 lebat lebih terok dr semlm. Rasa cuak jap takot jd cam semlm. Alhamdulillah i am now safely arrived home. 

I dunno what is happening to me. Semuanya serba xkena.  The truth is i am so  mentally sick. 

Ya Allah, Kau berikanlah aku kekuatan dalam menempuh setiap ujian dan dugaan dariMu ini. Tenangkanlah minda dan fikiranku ini. Berikanla petunjuk yang terbaik untukku. Sesungguhnya aku adalah hambaMu yang serba lemah. Bantulah hambaMu ini Ya Allah. Ameen.

2 comments:

cicayanki said...

dzulie, are you okay? bahaya tu driving if you are not feeling well. takut pitam masa driving. go and check la k!

take care my dear!

~ Lady D ~ said...

Im okay kot. Thanx sis!