Pages

March 14, 2011

Makeup? Ohhh... so not me...

I am not a type who like to put on colours on my face. I rarely bought cosmetic products. Sangat2 jarang. Tapi being a lady, mcm tak complete plak kalo xde beli makeup set kan. Walopun yg sedia ada tuh dah bertahun2 beli, stil lagi nmpk mcm baru. So hasil jln2 window shoping harini, i  sempat grab  few  'pentas' products. Window shoping ke? Hm anggap jela shoping is a great therapy for a lady like me. Berjalan kan salah satu good exercise. Hehe.

Hasil tangkapan for today...

2 ways foundation 
- ini mmg plan nak beli baru coz last few weeks my za jatuh n pecah berderai. tros rembat 2 skaligus. tamak gile. xtually beli satu je, tp buy 1 free 1, but kena tambah few rm la. price:rm125 each

Blusher
-xpenah terpk pun nak beli blusher ni. yang dah ada pun pakai 3 BULAN SEKALI SAHAJA. tp tetap gua rembat dua ketul wif diff colors. tamak lagi. oh no no.. dis also buy one free one la. price: rm58 each

Concealer & lip gloss
-xcidently terbeli kedua2 ni. (boley trima ke xcidently?? haha) kunun2 pasni rajin nak mengcover eyebag n mengilatkan bibir mungil i ni. haha. price? ok yg ni no more buy one free one. agak2 la asek nak pree je kan..  concealer rm55 each and lipgloss rm55 each.

Ok done wif my shoping. Kalo dikira2 balik, total cost for all the items are rm476. Trust me i wont spend dat much on cosmetic products. As i did mentioned earlier, saya bukanlah seorang yg suka makeup. I believed in natural beauty. Ramai gakla org puji i ni cantik walopun tak pakai makeup. Ngeh ngeh. Ape? PerasanGG? Ok fine.. i know i dun have dat beauty face. Ok the reason i put the price here is to let u know dat there is a great sale at all STAGE outlet. I got all those items at rm207 ONLY! Murah kan! More than 50% less! I think it was a good bargain =) Somemore beli more than rm200 in a single receipt, dapat apply for membership. Yeay!!!  Pasni dapat shoping lebey murah n collect more points. Kunun2 pasni rajin makeup la kan. Dalam mimpi kot =p

i like the plastic and paper bag coz they are red+black (my fevret color combination)

dapat this booklet for membership registration. i would say it has useful content.

So to uols yg suka cosmetic product, i think u shud go and grab some. Dun miss it! Slamat bershopping!

March 06, 2011

My real name??

Sesi chatting kat fb pada suatu tika...
 
A: Kak, saya nak anta kad jemputan kat akak ni.

B: Ok, saya dah message address aritu kan.

A: A'a. Dah dapat alamat akak tu. Tp ade lg satu lom complete.

B: Eh rasanya saya dah bg full address kan.

A: Bukan masalah alamat. Tapi saya tatau nama penuh akak la.. Sori..

B: Ooo.. its ok. Full name sama cam dalam fb ni la.

A: Tapi saya nak letak nama penuh, xnak nama glamer.

B: Ha? Mmg nama kat fb ni nama penuh saya la. Cuma bezanya dalam ic ade letak binti kat tgh2 tu.

A: Eh tu nama btol akak ke? Saya ingatkan tu nama glamer je. Kot2 saja nak tukar spelling ke..

B: Spelling nama saya mmg dah sedia glamer. Takyah nak ngada2 tambah 'ee' ke..  or 'ie' ke..  Haha.

A: Sori kak, sy igt akak saja nak tukar spelling. Dat y la saya tanya nama penuh akak, nak tau the right spell.

B: Ok, no prob.

A: Bla.. bla.. bla..

B: Bla.. bla.. bla..

Kesimpulan: Adoi.. cane plak org bleh terpk aku nak tuko spelling nama ni?? First time org quiry cani. Haha. Rasa pelik n klakar. Btw nama i mmg glamer yer. (cet! perasanGGG sendri..)

March 05, 2011

Cinderella's shoes

Kasut is salah satu accesories penting in wedding attire. To some people, they dun really put attention on what to put on their feet masa wedding day. But to some other people, kasut memainkan peranan penting to show their personallity and menaikkan lagi seri pengantin. And yg paling penting is keselesaan sepanjang majlis. Bare in mind dat the bride akan pakai the chosen shoes for the whole day. Bukan dok atas kerusi je, tp nak berjalan2 jupe thousand guests, plus posing sana sini. So pastikan kasut pilihan kita tu sesuai tuk kaki masing2 bertahan yer. Jangan nak pilih ikut cantik je, tp nnt masa majlis kaki terhencut2 plak.  Or nmpk xcomfort masa berjalan. U r the center of attraction, so semua org akan nmpk setiap pgerakan kita. Hati2 pilih kasut yer. Ok jom ushar types of shoes yg sesuai for the brides.

Vintage Heels
Tap those heels back in time and dazzle everyone with some vintage heels. There is such a wide variety in shapes and styles to choose from. Vintage wedding shoes have lots of inspired fashion era styles to chose from.

 
      

Slingbacks
Slingbacks are always in style and look so feminine. No matter which style you chose, peep toe or closed toe your feet will feel supported and secure. We have a great selection to choose from.
       
   

Ankle Strap
Step out in style with some gorgeous ankle strap shoes. Ankle straps add elegance, will make the ankle look slender and will support your feet through out the long day.
                                         
           
        

Court
Court Shoes will go with almost any dress. They will support your feet and look fabulous whether you want a classic look, or more of a fashionable twist to them and your outfit. 
 
         
    

Source: One Wedding