Pages

May 29, 2011

Promosi Kerja Kahwin 2011

Date: 26 May - 6 June 2011
Venue: Kompleks Kraf, Jalan Conley, KL
Time: Mon - Fri (10am - 8pm), Sat - Sun (10am - 10pm)
       

I heard dat byk nama2 besar in this industry join the event. There must be so many great deals! Niat d hati mmg teringin sangat nak pegi, tp mcm tak berpeluang kot. Plus mana2 wedding fair pun, mesti book during the event tuk dpt harga promo. So kena buat homework b4 serbu if u want to grab the deals. Unless kalo skadar nk p jln2 cuci mata n survey2 je. Those who r getting married n masih mencari vendors yg sesuai, jemputlah merajinkan diri ke sana.

Jgn sebok nak tau lah!

Is it true when u live far away from others, u have to accept the 'mind your own business' words. And also 'plis dun be busy body' words. Reason? Because u r far away, so xde efek pape pun. Hanya boleh dgr n berkata2 tru phone je. I totally not agreed. But bila ade org yg pk camtu, trima jela walopun  xde sape yg phm kesedihan hati ni. No one. Pkran org lain2 kan. Xkanla nak dipaksa plak org bercerita ngan kita kan. Biarla setiap perkara yg dikongsi tu lahir dgn ikhlas. Itu lebih baik.

* terasa diri ini dipinggirkan. sakit. sedih. Ya Allah kuatkanlah hati hambaMu yang lemah ini.

May 28, 2011

rumah manis rumah

Im going back in few days. Balik ke shah alam flight mlm 31may and bercuti sampai 12june.  And mau pulang ke kampung di kangar from 4-7june. Byk program dah diatur utk cuti kali ni. Yg penting balik kali ni dpt merilexkan otak n jauh dr hal2 keje. Dan paling penting dapat spent time dgn insan2 tersayang! Lepak ngan family =) HOME SWEET HOME
"I’m coming home.. I’m coming home.. Tell the World I’m coming home.." 
 
nota kaki: Rasanya ujung bulan 6 and awl bulan 7 i akan balik lg. hehehe 
 

May 17, 2011

Setahun berlalu

Genap setahun saya berhijrah di bumi kenyalang. Byk pengalaman pahit manis suka duka dugaan cabaran sepanjang setahun kt sini. Datang report duty wif mama. First time anaknya g merantau jauh camni (paling jauh compared to my others siblings), so mmg konpemla mama ikot hantar kan. Especially anak pompuan. First few days kat sini hanya mkn roti n maggi je cos otel yg kitorg dok tu chinese area. Ade byk shoplot tp semuanya non-halal food. What to do kan... booked hotel online je, langsung tak tau tmpt2 kat kuching ni, plus langsung xde kenalan n sedara kat sini. So gamble booked otel n datang. After few days kat otel, jln2 cari tmpt tinggal yg walking distance. Got it. Tp superb mahal. Sewa bilik kosong kocik cenonet je ngan harga rm560 sebulan! Sama cam bayo duit keta tiap2 bulan. But i didnt have any other choice. I need to stay at tempat yg dekat n boley jln kaki g keje. Camane condition tmpt tu? Owh... tidakla seindah sewanya yg super mahal tu. It is bangunan kilang jual mesin. Groundfloor tu mesin2 and atas tu tokei die buat partition bilik2. Scary x? Actually there are few rooms at cheaper rate. Those without aircond. Sebenarnya i dun mind pun dok bilik xde aircond, bleh je beli kipas. Hello.. I xpenah duduk or sewa kat umah yg beraircond yer. Tp terpaksa pilih yg beraircond sbb yg xde aircond tu xde toilet gak, so kena share ngan penyewa2 lain termasuk lelaki! Bayangkanla bayo sewa sebulan 560 tuk bilik kecik atas kilang yang kosong tanpa sebarang perabot except katil papan yg dipaku sendri. Dlm bilik cuma ada dat katil, aircond n toilet. Size bilik hanya muat sebiji katil bujang n tempat solat. I stayed there for 6 months. Kuar beli brg every wiken or once in 2 weeks naik cab yg cost me rm25 pegi balik tempat yg hanya xsampai 3km! Kadang2 i went out on my own feet. Lenguh kaki tu toksah cakap la kan. But demi menjaga financial.. Then on october lastyear shipping keta bawak ke kuching which cost me rm2k. Cannot claim yer. Otel masa report duty aritu pun cannot claim yer. Skang menyewa kat umah yg lebih proper, semi-d 1 tingkat wif my two housemates. Got 3 bedrooms here, so sorg sebilik la kan.  Ade keta lebih memudahkan pergerakan. Alhamdulillah life lebih selesa skarang. Well that is serba sedikit kehidupan setahun di bumi borneo ni.

Apa bezanya masa kat klang valley n kat kuching ni? Too many to list down everything here..
-Living cost kt kuching ni lebih tinggi berbanding kat kl sinun. Barang2 mahal. Makan minum mahal. Sewa rumah mahal. Serba serbi mahal.
-Sini xde tempat nak shopping. I mean tmpt yg ada brg2 imported la, mcm Elle, Padini, Sub, MNG, etc. Cuma ada 1 mall je yg ada sume tu: Spring Mall. So mmg itu jela tmpt yg menjadi fevret all time. Huhu.
-Sini xde nandos or burger king or lain2 yg sodap! Cuma ada kenny rogers, MFM, McD, KFC, PizzaHut, Secret Recipe. Itu SAHAJA yer kawan2 (tuk fastfood yg pemes la).
- Harga parking keta (yg dewan bandaraya punya) sangatlah mahal ngalahkan parking rate kt tgh2 kl sinun.
- Fashion kat sini sangatlah outdated. Plus tudung masih corak lama n dijual pd harga lebey kurang 4x harga kat jln masjid india.
- And paling xbest, sini xde my family =(

Eh tp ada gakla yg positive side dok kat sini kan...
-Kekurangan shopping malls menambahkan lagi my monthly saving =)
-Kekurang xtvt social pun also menjimatkan aliran poket =)
-Boley polish cakap bahasa omputih.
-Boley kenal macam2 kaum, dengar macam2 bahasa n tgk macam2 budaya kaum
-Yg saving kat list no.1-2 tu tipu je sbb i tetap shoping sakan jugak =p
-My total cuti setahun ada 39 hari! 25days annual leave plus 14 days radiation/ hazard leave.

And paling penting walopun shah alam - kuching ni beribu2 kilometers merentas laut china selatan, but tetap i went back to shah alam almost every month! (Sori gua igt kuching ni sebelah seremban je, tu yg gua balik tiap2 bulan ni!??) Hehehe. Bagi sumbangan kat airasia n firefly =p

Ok setahun dah berlalu. Semoga hari2 mendatang lebih baik dari sebelumnya. InsyaAllah.

my heart say...

"I'll never be the same - if we ever meet again"- katy perry

May 08, 2011

Mama

To my beloved mama, Puan Che Hatjah bt Hj Seliman..
SELAMAT HARI IBU, MAMA! Trima kasih atas segala pengobanan selama membesarkan kami empat beradik. Sampai skarang anak2 dah beso panjang pun mama masih lagi berkorban, membantu dan menjaga kami. Thank you mama. I LOVE U SO MUCH!

Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
Bila ku berduka
Engkau hiburkan selalu

Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
Tempat menyatakan kasih
Wahai ibu

Betapa tidak hanya engkaulah
Yang menyniari hidupku
Sepanjang masa engkau berkorban
Tidak putusnya bagai air lalu

Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
Tempatku menyerahkan kasih
Wahai ibu

( P.Ramlee)

May 05, 2011

Kawan baru

I have a new friend. Dah kenal dlm dua tiga minggu kot. Tapi baru je jupa last monday. Kesempatan berjumpa sempena cuti labor day. She is a very nice n beautiful lady tau. Somore has a good knowledge jugak. I like her style and appearance too. But im not lesbian ok =p Sempena menghargai perkenalan baru kami, so i pun satu gambo kat sini la ek.






















































Ok now im presenting my new friend =)




















































































MISS TOSHIBA !!!


Toshiba NB520
Intel Atom Dual Core N570 1.66GHz
2G DDR3 RAM
300G HDD

Ok cukupla i kenalkan sikit2. Kalo sape2 nk kenal lebey rapat, sila google sendri yer. Owh my old lappy masih setia berkhidmat. Dun wori i wont ignore u miss compaq, both of u are very usefull.