Pages

November 25, 2011

The splashed

Today i accidentally splashed out Tc-99 to my body. Again. The second time in this november. This is what happened when you lose your focus inside the hotlab. What is Tc-99? I dont think u want to know about it. Nak tau sila google sendiri ye. Omg... what is happening to me? Ya Allah, Kau berikanlah aku kekuatan.

November 22, 2011

20112011

Tarikh yang cantik kan. Nice number to remember. Usually people will plan to do or have something special on the unusual or special date. So what's special of your 20112011? Me? I didnt have anything special happened pun. There were things to remember, but not a good one kot. But nway it was just a day with nice number. Hanya sekadar kitaran tarikh dan hari yang perlu dilalui. The only special thing of 20112011 is dat it was my birthday.  My 27th birthday. So, happy birthday to me =) Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki olehNya. Ya Allah, Kau berikanlah hambaMu ini kekuatan dalam menempuah segala dugaan dan ujian daripadaMu ini. Sesungguhnya aku adalah hambaMu yang sangat lemah. Kau berikanlah aku ketenangan dalam meneruskan perjalanan hidup ini. Ameen.

November 16, 2011

Motivational Wednesday

Cinta dan bahagia?

Serahkan hatimu pada si dia yg jelas mencintaimu 
Dan bukan pada si dia yg kau cinta
Kerana dia yg mencintaimu sentiasa melakukan apa saja demi melihat dirimu tersenyum bahagia
Sebaliknya kegembiraanmu belum tentu lagi membuatkan dia yg kau cinta tersenyum gembira
 

November 04, 2011

Silent

Silence is my loudest cry. 
You’ll know I’m really hurt when I start ignoring. Or i keep myself silent. 
 
 *this blog will be temporarily bersawang for a while. I need to hibernate.  

Aidiladha


Salam Aidiladha to all readers yang beragama Islam. Semoga kehadiran Aidiladha kali ini memberi lebih keinsafan kepada kita dalam mengingati dan mengenang setiap pengorbanan para pejuang. Juga mengenang pengorbanan dan kasih sayang insan-insan di sekeliling kita, samada dalam senang atau duka. Semoga Aidiladha kali ini juga merapatkan ukhuwah sesama insan. InsyaAllah. 

* I tak balik kampung raya haji dis year. So sama mcm lastyear, ill be at home in Kuching. Alone. Harap maklum. I miss my family so much! 
Salam kemaafan di Aidiladha,
Lieza

November 01, 2011

Tragedi Oktober

Rasa mcm baru je tulis ttg kisah september 2011 here. Today is 01112011..  Here comes november. October ended. But tragedi oktober tetap ada. Adakah tragedi tu akan tros bersambung in dis november or not, its beyond my control. Hanya mampu berdoa dan berserah pada Tuhan. 
 
Tak sanggup lagi aku
Mengenang kisah lalu
Keganasan menghantui diriku

Biarkan ia pergi
Menjadi suatu misteri
Bagaikan tiada hati yang peduli

Tidak mahu ku ingat lagi
Apa yang telah terjadi
Tragedi Oktober

Sesalan aku hanya untukmu sayang
Ampunilah segala dosa-dosaku
Bagiku kau bukanlah lawanku
Kekasihku...

Hanya satu ku pinta
Kujujuran darimu
Berilah peluang hidupmu

Aku rela bersama
Meranjau onak duka
Agar berkekalan hendaknya

Semoga kedatangan november membawa sinar yang lebih terang. InsyaAllah. Welcome November!

* psssst... november is my birth month ;)