Pages

April 26, 2012

Caca merba

Gaji baru masuk dua ari tp tinggal less than 1k to survive lg sebulan. Blom masuk belanja balik kpg nnt. Adoi dasat dasat.. Duit mengalir deras macam air terjun telaga tujuh langkawi (tetibe tingin nak p bcuti langkawi. hehe). Sape ckp idop single ni byk duit? I byk komitmen n utang piutang la. Utang stadi, utang keta, sewa umah yg mahal, segala mcm bil2, utang creditcard, bla bla bla. Yg paling tenat is kos membeli flight tix. Sape ckp org keje gomen kt borneo ni byk duit? Sengsara weh nak beli flight tix! I beli tiket nak balik wiken ni sama kos i mkn sebulan stengah wokeh. Owh sebenarnya tetibe bulan ni jd financial stress sbb claim kursus bln march aritu tak masuk lagi! Dahle kursus tu seminggu, bayo otel seminggu byk wooo. Bengang btol ngan staff yang uruskan tu. 3x reject my claim form yg kunun2 xcomplete, padahal semua da ade. So arini i bring the form, n check sama2 depan kerani tu. Mmg semua complete!!! Len kali check la btol2. Grrrr!!!!

Ok ckp pasal financial mmg menensenkan. Divert to mood balik kampung plak. Ill fly back to lcct this saturday ptg. Then ill rush to klia and fly to alor setar. If xsempat i akan tdo d klia dulu n fly the next day (mmg rasa mcm xsempat pun). Nasib baik tiket MAS tu govt warrant. So i can change it anytime, nak awlkan pun boley n nak lewatkan pun boley. 

Owh this sunday wil be a big wonderful day of my dear sis, kakdena She is marrying a cute handsome japanese man. I am so hepi for her. Btw she was org yg paling2 banyak bkongsi ttg wedding prep wif me long time ago (bunyi mcm dah bertahun je kan. huhu). We shared everything from a to z. All the quotation pun we pecah rahsia sama2 ;) And we still shared our opinion even after my wedding was cancelled. Well, i mmg suka weding stuff. Sweet n buat hati ni hepi. Btw, i am eager to join her wedding. But atas sbb2 yg xdpt dielakkan, i mungkin xdpt attend kot ;( Kakdena, i doakan majlis u berjalan lancar k. N i know u will definitely look so damn gorgeous and wonderful in ur wedding dress! N beautiful makeup! I sangat jeles dgn u tau ;p Da lama xborak kan, rindu nak chit chatting wif u. But i kno u sgt bz lately ni kan cik bakal puan dena. Nextime we borak, ur title is no more miss dena. Congratulation honey!!!

No comments: