Pages

April 01, 2012

Running out!

When your account is running down like hell, what would you do?

What im forced to do now... Started last february kot.
1. Tuko my daily drink from milo to vico
2. Tuko another daily drink from anlene to fernleaf
3. Cancel bwk keta g car salon. Actually i mmg slalu cuci keta sndri pun, tp dah lama tak vacuum la
4. Postpone tuko tayar keta walopun tayar blakang dah merekah n pomen kat workshop dah remind 2kali
5. Bawak bekal roti or bun g opis for breakfast, cicah ngan air vico
6. Lunch kena mkn xtra nasik sbb mlm nnt mkn roti or megi je kot.
7. All booked flight tickets terpaksa diburnkan sbb kalo blk kena pakai byk duit. Hutang creditcard beli flight tix byk2 pun xabeh bayo lg ni dr thn lepas ;p Hutang bridal pun xabeh baya lg!
8. Owez sediakan stok pisang kt umah. Kalo tgh mlm kelaparan, sumbat jela pisang sebiji dua kan. Why pisang? Sbb pisang buah yg murah n mengenyangkan.
9. Buat facial n body scrub sendri kt umah. Jgn nk ngada p spa. Ok mmg da lama x p pun. This year blom penah buat facial kt luar. Semua diy
10. No more shoping. Yes, lgsung xshoping thn ni. No new shoes, no new handbag, no new clothes. Nothing new. Dah bln 4 ni, means 3months without shoping!

Ok, time to duduk diam2 and manage my account well. And also saving for my short vacation coming soon, insyaAllah. Well life isnt always easy kan, there are times when we have to go tru a hard time. But anyhow, im stil bersyukur dgn rezeki yg ade skang. Alhamdulillah, masih diberikan rezeki dan dipanjangkan umur.
 

No comments: