Pages

July 20, 2012

Bulan Mulia

Alhamdulillah, bersyukur kerna masih dberi peluang bernafas dan menyambut kehadiran bulan mulia pada tahun ni. Rasanya wiken ni ramai balik kpg tuk sambut awal puasa bersama insan2 tersayang kan. I sendri pun ade return flight tix kuching-kl ptg td n balik kuching ahad midnite tp xbalik pun. Haha. Actually tix tu beli ujung tahun lepas. Tp mcm xsempat je kalo nak balik perlis 2ari dari kuching ni kn. Kalo stakat balik kl okla. Xpela xde rezeki. So arini adalah malam pertama berterawih pada tahun ni. Ralat sgt sbb arini xdpt berterawih berjemaah di surau. Plan td nak berterawih kt surau wif osmates. Tp pusing pusing pusing xjupe surau. Akhirnya we decided berterawih kt umah jela mlm ni. Area satok ni xde masjid. Paling dekat is kt waterfront n second dekat is sebelah spring mall. Surau pun punyalah ssh nak cari, kena masuk lorong2 ujung yg ade kampung melayu. Aduhai... napela jumlah surau jauh lebih sikit berbanding church yg tersergam di serata kuching. Susah den nak ketemu. InsyaAllah esok pagi or petang nak p cari surau lg skali. Misi mencari surau bersama osmates again. Huhu.


Selamat berpuasa to all readers. Mohon ampun maaf atas segala salah silap, kekurangan dan kekhilafan yang pernah dilakukan samaada secara sedar atau tak sedar, secara sengaja atau tak sengaja. Marilah kita sama2 menambahkan amal ibadah dan mendekatkan diri kepadaNya. Semoga perjalanan Ramadhan dberkatiNya. InshaAllah. Ameen. Salam Ramadhan al-Mubarak. Maaf zahir batin.

No comments: