Pages

August 23, 2012

two in five

Alhamdulillah, semua dah selamat meraikan hari kemenangan Syawal ke5. Ade yg dah start kije pun. But im sill here bersiaran dari kangar ;p So cemana pengakhiran ramadhan anda semua? Harap2 diberkatiNya. Tahun ni rasa sedih n sayu sgt dengan berakhirnya bulan mulia. Alhamdulillah terawikh pada tahun ni dapat dtunaikan sepenuhnya sepanjang ramadhan kecuali ari bendera merah ;p Walaubagaimanapun masih terlalu sikit amalan n ibadah dalam mendekatiNya. Sesungguhnya diri ini terlalu kerdil n lemah.

So hows Syawal? Tahun ni sy meraikan sy dengan serba sederhana. Hari raya pertama as usual bz d umah dgn sedara2 yg dtg. Tahun ni hanya beraya d lima buah rumah shj sehingga hari ni. Raya pertama ke rumah sedara2. Then raya kedua until today raya kelima, sy hanya d rumah. Kurang mood nak berjalan2 dgn pelbagai isu dan soalan panas. So sy hany memilih utk berada d rumah shj pd raya kali ni. Pendek kata, tempah baju raya tiga pasang, tp hanya pakai sepasang je pd raya pertama. Lagi dua pasang masih tergantung dlm wardrobe. Haha.

Owh title entry 'two in five'. Apo kaitannya tu??? Berat badan naik dua kilos dalam tempoh lima hari raya! But sy xriso pun cos mmg tgh dlm proses nak gain weight kn. Org len yg tgh on diet tu sila jgn jeles ye. InshaAllah start 31aug sy dah berada d semenanjung for good. So akan memulakan tour raya bersama rakan2! Weee!!!

** keta masih dlm kapal. sok or lusa akn sampai port. arap dpt amek ari ahad. stil poning pk...

No comments: