Pages

September 07, 2012

5hari vs 3hari

Alhamdulillah dah seminggu bertugas d tmpt baru. So far semuanya ok. Day one ~ report duty kat  jbtn kesihatan selangor d shah alam then after dat report duty d tmpt bertugas d serdang. Day two ~ started wif short brief. Owh dat day alarm kunci keta plak buat hal, time tu gakla xle functioned. Dahla baru start kije tmpt baru. But tq kpd yg sudi menolong, rasa bersalah plak susahkan org. Day three ~ continued short brief. Ptg after work berpindah ke tmpt baru bout 12km from my opis.  Tp barang2 blom abeh angkut lg. Lebih dekat cos before this ulang alik from shah alam. Day four ~ stil short brief. Day five ~ sesi pembahagian tugas wif my two senior physicists. 

Generally, my new workplace ni semuanya benda baru for myself. I transferred to a diff dept. So kena study balik everything cos i have zero background n knowledge ttg job scope tmpt baru ni. Staf sgt ramai in my new dept, dulu 23 staff je tp skang nearly 80. Serious akan amek masa yg lama for me tuk igt nama derg ni. Huhu. 

Apepun, semoga semuanya berjalan lancar. Dan semoga diri ini diterima seadanya d tmpt baru. InshaAllah ill try my best. Semoga dipermudahkan segala urusan dan diberkatiNya. Ameen.

>> Sudah lima hari saya bertugas di tempat baru dan sudah tiga hari saya tinggal di tempat baru. Alhamdulillah..
 

No comments: