Pages

November 30, 2012

Lima

"Lelaki kalau dia belum cukup menunaikan solat lima waktu bermakna dia belum layak digelar suami..."

-Ustaz Azhar Idrus-
 

November 21, 2012

20112012

20112012

Happy belated birthday to me!!! Alhamdulillah, dah duapuluhlapan tahun menumpang dan masih dipanjangkan usia untuk terus bernafas di bumi pinjamanNya ini. Hampir tiga dekad. Atau boleh dikategorikan separuh usia kot. Terlalu banyak pengalaman yang dilalui, menjadikan diri ini lebih kuat dan matang. Memang betul seperti yang Dia janjikan. Setiap ujian daripadaNya itu adalah untuk menguji sejauh mana kita redha dan mengingatiNya. Mungkin satu masa dulu diri ini hanyut dalam kehidupan duniawi sampaikan kadang2 lalai dan lupa dengan segala perintah dan laranganNya. Yes, ujian n dugaan yg datang tu untuk menguji dan membimbing diri ini dekat kepadaNya. Itu hikmah yang aku nampak. Syukran. 

Anyway birthday tahun ni was just another day. A nite before tdo seawal jam 1030mlm. As usual, i usually keep my phone silent before tdo. Then daily routine, 615am bangun subuh. Pastu baru intai hp. Got few msgs n miscalls. Smile :) Owh... my birthday again. Cepatnye masa berlalu. Then g keje until 6.00pm. Balik rest. Mkn. Tdo. So it was just another day, yg berubah hanyalah angka umurku ;) Tahun ni xde present. Sama spt tahun sebelum ni n sebelum tu. Tp i dun mind pun. Yang penting i have a present for myself coming soon. Cant wait! And ingatan n ucapan tu dah lebih dari cukup kan. Thanxomuch to all ur warm wishes n pray. Be it tru msg, whatsapp, facebook, calls, cards, email, etc. You made my day! Tq to all of u. Love u :)

1984-2012: 
i grew up, i changed, i messed up, i love, i hurt
i did so many things n other things! 
i am human
and i am still learning
to be a better woman

may God bless
 

November 18, 2012

Her words

Tersenyum sendirian membaca luahan hati cik alya di sini. Memang btol d kala musim kenduri kawen ni, org bujang seperti kami sebok memenuhkan undangan n kadangkala menjadi orang penting majlis. Tolong sana sini, mana yg patut n mampu. Dah setahun setengah aku hidop membujang single mingle ni. N sepanjang setahun setengah ni aku langsung xpenah keluar dgn mana2 lelaki. Never. Mungkin memang dari dulu lagi aku ni jenis yang kurang bergaul dengan lelaki. So aku lebih senang n selesa lepak wif rakan2 n sahabat2 perempuan. Kawen? Yes rasanya semua org ada keinginan untuk berkahwin. Perkahwinan tu melengkapkan kehidupan kita kan. Aku dah takde lagi meletakkan perkahwinan tu sbg salah satu hala tuju hidup. Dalam ertikata lain, mungkin dah serik n trauma untuk percaya pada lelaki n bercinta lagi.  Yes there were guys came to me. They are all good n nice guys. Cuma mungkin xsesuai dgn diri aku kot. Bukan aku memilih, cuma bukan jodoh kot.. To those who knew me, mmg diorang sedia maklum aku ni bukan jenis yg pandang paras rupa n harta benda. Cukup sekadar sedap mata memandang dan stable tuk jaga family. N paling penting boleh bimbing keluarga n jaga solat. Mungkin ade yg pk aku masih blom let go kesah lama kot. Nope, kesah lama tu dah lama aku buang jauh2. Zero left, or rasanya dah negative kot. Ade yg ckp mungkin aku blom bersedia? Takdela... kan dah ckp aku dah totally let go the past. I am ready for a new commitment. Cuma maybe blom bertemu jodoh. InshaAllah masanya akan sampai nnt. Jodoh itu rahsia Allah...

* ok, sape nak berkenalan ngan i, boley update resume n submit skang yer ;p

Anyway congratulation to all my frens yang telah n bakal menamatkan zaman bujang. Very sori if ade majlis yang aku tak dapat attend. I wished i could attend all the invitations, tp takkan nak kerat n bahagi badan aku kot. Hehe. Byk sgt majlis yg same date. Semoga korang semua bahagia hingga ke anak cucu cicit piut!

Hm.. lusa, 20november genap umo aku 28tahun. Perlu banyak berusaha dan berdoa memperbaiki diri.

November 14, 2012

1434

SALAM MAAL HIJRAH 1434


InshaAllah berazam untuk memperbaiki diri ini khususnya dari segi amalan kepadaNya yang masih lagi pada tahap terlalu kerdil. Semoga diri ini menjadi lebih baik dari sebelumnya. InshaAllah... Selamat tahun baru.