Pages

December 11, 2013

December 05, 2013

self update

Assalamualaikum readers. Rasa macam dah lama sgt x update blog ni. There are soooo many things to update here. But i think ill just share few things je kot. So now i am no more working in hosp serdang. Been transfered to a very new place. Dah lama mintak transfer tmpat ni, since i was in kuching kot.  Alhamdulillah, dah almost four months bkhidmat d tempat baru. But im still staying at kajang. Means dat bertambah jauh sikit la jarak dr umah ke opis, compared tu ms keje kt srdang dulu. But its ok, i dont mind. Yang penting it is my very own house :) Ill put on some picas of my home sweet home. Later wokeyyyy. Serious xsempat ;( And the bad news is my grandfather passed away on 27October2013. Arwah wan pulang ke rahmatullah pada usia 105 tahun. Semoga arwah tenang di sana, amin... My krabi story?? Ooppppsssss!!!! Seriously blom sempat update lg. Sori again... Ramai nk g krabi early nexyear kan. Wokeh, ill try to update by end of this year. Huhu. Anyway dah masuk bulan terakhir tuk tahun ni, so amacam ngan azam2 korg masa awal tahun aritu. Succesfully achieved x? Ok xpe, we still got time :) Awal tahun depan kite review okeyyy. Till then. Daaaaa....

September 26, 2013

pintu kecurangan


buat para suami, isteri, fiance, fiancee, bf dan juga gf. this is so true. renung2kan...




September 05, 2013

Welcome september

Hello peeps! Im back here. Yes, im still alive. To those pm me tanye kaba tu, tq guys!!! Dont worry, im stil here. Masih tros baca updates ttg ceritera kalian semua. A silent reader i would say ;) Well nothing much to share here. Tq to those yang datang ke majlis openhouse n housewarming di rumah baru sy pd 23august lepas. Yes, its my very own house. Alhamdulillah tercapai jugak impian nak ade rumah sendiri before i turn thirty. Walopun sekadar apartment yang xseberapa, tp ttp bersyukur dgn rezeki drpdNya. Btw very sori to those yg xdapat jemputan ke majlis tu. I buat majlis kecil2an ye uols. Maap yer. Gamba? Blom sempat collect dr rakan2, tuan umah ni langsung xsempat snap gaba tau. So dats the latest updates of me. Lain2??? Hm.. tahun ni masih beraya as single lady, no bf. Haha. Lagi??? Berat makin bertambah. Sila percaya wokey! Lagi??? Tgh sibuk ngan project baru kot. Haha, ade je project kan ;p

Owh, i owe u guys my stories bout the trip to krabi. Alamak dah 3bln lambat ni! Korang yg pm tanye tu, nnt i update k. Uols nak g awl thn depan kan. Ill try to update asap.

Ok gtg. Till then.
Welcome September!

August 03, 2013

balik kampung


 alhamdulillah safely arrived my hometown. to those yg dlm perjalanan or bakal balik xlama lg, plis do drive safely. rancang perjalanan anda. n ingatlah org tersayang. selamat menjalani hari2 terakhir ramadhan. penuhilah dgn sesuatu yg bermanfaat utk bekalan di sana nnt. inshaAllah. last but not least, slamat pulang ke kpg halaman masing2!





June 24, 2013

dugaan

Berterusan dugaan yang datang dalam hidup ni
Baru bangkit seketika, jatuh terduduk kembali
Bangun lagi, dan jatuh lagi
Sakit? Hanya Dia yang Maha Memahami
Di dunia yang kecil ni, sejauh manapun kita berlari
Pasti akan bertemu dengan seseorang yang dikenali
Atau mempunyai sebarang pertalian dekat atau jauh
Atau sebarang pertalian sejarah
Sakit? Hanya mampu tersimpan jauh di lubuk hati
Hanya Dia yang Maha Mengetahui

Ya Allah, sesungguhNya aku hambaMu yang sangat lemah
Dugaan demi dugaan datang
Belum sempat pulih, berterusan jatuh lagi
Tak terbendung airmata ni
Kau bantulah hambaMu ini Ya Allah
Kuatkanlah hati ini, tabahkanlah hati ini
Sesungguhnya aku hambaMu yang sgt lemah
Berikanlah aku kekuatan tuk mengharungi dugaan ini

 

My fren said, sometimes it is okay to cry so that the tears can clean our eyes, and we can clearly see the good things ahead. I wish it is that easy. Thanx fren. I need hug. A real hug ;(

June 08, 2013

Im still alive

Fuh fuh!!!! Berhabuk blog ni. Nothing much to share kot. So arini sekadar an entry nk gitau dat im still alive. Masih meneruskan kehidupan seperti biasa. Masih bekerja. Masih mkn minum tdo. Masih single. Takde khabar baru. Semuanya masih sama kecuali... Firstly, berat badan semakin bertambah! I hate this fact. Haha. Secondly, i am no more putrajaya residence. Dah hampir dua bulan berhijrah ke tempat baru, n i am happy living here. Walopun hidup sendirian, tp tenang dan selesa. Alhamdulillah, syukur dgn kehidupan sekarang. Thank you Allah.

April 19, 2013

maturity

IMMATURE people always want to win arguments even at the cost of a relationship.
MATURE people prefer losing an argument just to uphold a golden relationship.
So if u choose to give an option that cost the relationship, then do not blame other people. Your option given to others, shows your heart and thinking. It shows who you are. 

April 02, 2013

rumah

enam tahun tinggal di asrama from form one until five di kedah
satu tahun tinggal di asrama matrikulasi di langkawi
satu tahun tinggal di apartment di uniten bangi
satu tahun tinggal di kolej di uitm shahalam
satu tahun tinggal di rumah sewa teres di sekyen dua shahalam
satu tahun tinggal di rumah sewa flat di seksyen tujuh shahalam
satu tahun tinggal di rumah sewa flat di seksyen tujuhbelas shahalam
satu tahun tinggal di rumah sewa teres di seksyen tujuh shahalam
satu tahun tinggal di rumah sewa apartment ttdi jaya shahalam
enam bulan tinggal di bilik sewa kilang di jalan hospital kuching
satu tahun setengah tinggal di rumah sewa teres di matang kuching
tujuh bulan tinggal di rumah sewa teres di satok kuching
tujuh bulan tinggal di rumah sewa apartment di putrajaya

all i want to say is... ive experienced so many things sepanjang tinggal at all those places. hitam n putih. but last night, it was my first time ever that my tears dropped down like this. yup, kali pertama menangis kerana tempat tinggal. if only i can say everything all out, then u would know how tough my life here. mungkin Allah sedang menguji tahap kesabaran aku yang semakin lemah. hati, bertahanlah... aku memilih untuk berdiam diri drpd berkata2. xde ape yang perlu diungkapkan kpd sesiapa atau di status fb spt org lain. if other people want to sell any story bout me to others, i dont mind at all. for my side, cukup hanya Dia yg Maha Mengetahui.

*sesungguhnya kehidupan sorang diri menuntut kesabaran n kekuatan hati yg tinggi. crying while driving is my way to reduce my stress. keep driving without knowing where am i heading to. tau2 je sampai ntah mcm2 tmpt. haha

March 31, 2013

dedicated for him

The whole march is fully dedicated for him.
 Week 1: Changed engine oil, etc
Week 2: Changed gearbox oil
Week 3: Wax n polish
Week 4: Changed four tyres

Y tak buat skali all in? Cos mula2 tu p servis keta as usual- basic things like tuko engine oil, filter, balancing, allignment, etc. Then they said kena tuko minyak gearbox. Memang sepanjang umo whitey hampir 4years ni blom penah tuko mnyk gearbox. But i said tunggu dulu. Pastu seminggu i study bout gearbox oil. Nexwiken pegi tuko. Week 3 mmg dah plan nak p salonkan encik whitey. Dah sampai masa cos mmg jadual wax n polish mr whitey ni i dah schedulekan skali every six months. Then week four i tuko tayar. Yang ni mmg dah berbulan i postponed tuk tuko tayar balakang yg dah hampir membotak. Plan asal nk tuko dua jibik je tp setelah dipikir2, ended wif four new foots for my boipren ni. Owh pasal tayar ni i stadi 2weeks wokey! N im proudly telling u here, each n every codes, alphabets, numbers yg ade kat tayar tu, i know all the meaning n details. Jenis2 bunga tayar pun i stadi. And of course diff type of tyres for various brands (ngalahkan study masa kt campus dulu). And after tiap2 mlm stadi n survey bout tyres for two weeks, i ended wif 185/60R14 michelin energy xm2. Mr whitey's original tyres were continental 175/65/14. Owh, seronok pegi survey harga tayar kt kedai when u know so many things. They were impressed wif me wokey! I asked and checked so many things. Haha. N paling penting, possibility kena tipu tu kurang la kan esp for the gals yg dianggap xtau sgt pasal benda2 cenggini. Fyi, among all the sebelas kedai tayar yg i pegi, four of them cheated on the year of manufactured.  I asked for the new one, mestila nak yg tahun 2013 kan. They said mmg yg baru, diorg yg beli n pasang , so they know tayar tu zaman bile punye. Siap buat2 checked lagi skali n konpemkan mmg tahun 2013. Tp bile i tunjuk sendri yg tu 2012 punya, baru nak kelam kabut cakap salah tgk or xperasan. What??? Ok i tros band kedai2 tu. Dont play2 wif me aar. Haha. Another thing yg perlu tuko adalah absorber. But yg tu mungkin tunggu lg one or two months kot. So my dear boipren no.1, mr whitey, please be nice to me honey ;)

InshaAllah nnt i share few basic things we need to know before pegi tuko tayar. Jangan main redah je! Tp tuk korang yg ade encik abang, should be senang for uols kot. But for a single lady like me, of course i have tp be independent in each and every corner of my life. But its ok, i think i learn a lot! So many things that i never tot i akan amek tau to that level or details. Seriously! Gearbox-done. Tyres-done. Now its time to study bout absorber plak.

March 26, 2013

merah

Me in my red foot.


weekly routine
at least twice a week
various park in putrajaya
afterwork or weekend morning

I eat a lot. I drink a lot. I love food! So i have to watch out my health n fitness. At least im trying to ;) Bersenam bukan tuk yang nak kurus je kawan2 yer, yg dah kurus pun patut bersenam. *peringatan untuk diri sendri jugak* Kadang2 tu seminggu xbersukan wokey! Sebulan pun penah jugak. Haha. Tu memang tgh mood menggila malas nak p bersukan la kan, or musim ujan. Apapun, jom amalkan gaya hidup sihat! Mentang2la i keje under ministry of health ;p

March 23, 2013

al-kesah

They asked for chances.
I declined.
Again n again.
But when i am about to try.
I dunno how to. 
And it ended. 
Another bored story of me.

*Semalam mimpi naik superbike ngan my besfren. Tingat zaman kt uni dulu, my fren tu pinjam superbike bf die n kitorg vroooommm from bangi to cheras. Tu first n last time naik superbike. Agaknye mimpi camtu sbb slalu berangan dpt pasangan naik superbike or spesis motor2 besar kot. Pastu i kat blakang pakai leather jacket. Ok, itu namanye OVER berangan! Tp tingin giler kot!!! Haha. Sori i mmg suka verangannn lebey. Tp takdela demand nak pasangan camtu, kalau dpt tu kira bonus la. Hehe. Apapun, harta benda bukan jaminan kebahagiaan kan :) And berangan tu pree je, bukan kena bayar pun ;p

March 19, 2013

equation A+B=C


Simple kan. Help that someone n at the same time help yourself too :) Noone want to be an option lor..

March 17, 2013

Anak angkat

Lately ni i read a lot ttg procedures amek anak angkat kt malaysia ni. Actually terdetik nak tau ttg ni sejak baca one true story in a magazine. After that rasa tergerak hati nak stadi btol2 ttg pengambilan anak angkat. Before this mmg i oredi did some studies ttg anak angkat, but not btol2 focus la. Kali ni rasa lebih bersemangat. Sebenarnya banyak cara nak amek anak angkat. Kat malaysia ni ade dua cara tuk dapatkan anak angkat. First is secara terus dari ibubapa atau keluarga anak tersebut, then after two years jaga anak angkat tu baru boleh daftar secara sah di jabatan pendaftaran negara. Second is tru jabatan kebajikan masyarakat, yg ni kena register dulu n tunggu turn. Dah dpt anak angkat, then kena buat permohonan kt mahkamah dlm tempoh tiga bulan penjagaan anak tersebut. Terpulangla cara mana yg kita rasa sesuai n nak pilih. So kat sini i share few links here yg boley dijadikan rujukan.

dan sgt banyak lagi website yg boleh dijadikan rujukan...
 
Actually untuk yg single mingle like me, agak sukar nak dpt anak angkat. Of course diorg akan nilai dulu kemampuan kite nak bg komitmen. And yang paling penting is kemampuan untuk memenuhi segala keperluan anak, dalam ertikata lain mestila ada sumber pendapatan yg stable n mencukupi. But still the priority is always to the pasangan yg dah kahwin n masih blom dikurniakan zuriat. But yes there are big numbers of single ladies & single gentlemen who adopted anak angkat.  InshaAllah kalo niat ikhlas, Dia akan bantu permudahkan segala urusan.

Anyway, sekadar untuk perkongsian bersama. Kadang2 menarik juga kalau kita study things yg tak pernah or jarang2 kita amek tau kan. At least we know something, even not much. A lil bit is always better than nothing.

March 08, 2013

jangan lupa

 

Diingati bukan untuk tujuan tidak sihat atau berdendam. Tapi sebagai penghargaan kepada yang membantu, juga sebagai peringatan kepada diri sendiri supaya kesilapan, kesalahan atau kelemahan lalu tidak berulang. Pendek kata, belajar dari kesilapan. Renung2kan :)

*happy weekend!*
 

March 05, 2013

jalan2 sejarah?

I was on leave on friday 15march 2012. A nite before, i texted my fren kt mlaka n borak2 kosong. Then terpk nak watpe i cuti byk ari (jumaat je pun). My fren ajk g mlaka n jln2. Sambil2 lepak kt carwash tunggu si putih disalonkan on that friday morning, i texted my fren konpemkn i nk g sana. Balik dr cuci keta, tros pack baju n siap. Then shoot to malacca alone. Super last minute plan! Owh ghupernye melaka tu dekat je, xsampai sejam pun drive from putrajaya ni! Xtvt? Sampai melaka, rest jap. Then out for dinner at baba&nyonya restaurant. Sori xigt nama restaurant tu but boley tahan gakla food kat situ. Serious ramai gile kuar masuk kedai tu. Lauk served in big portion yg byk sesuai tuk empat org mkn. Tuk kitorg yg melantak berdua je ni, mmg x abehla kesudahannya..

The next morning xtvt berjalan2 sekitar bandaraya bersejarah. We entered almost all museums yg pemes2 tu. 


Muzium seni adalah my fevret. I dunno since when i started rasa suka tgk lukisan n barang2 seni. But i realized i did enjoyed myself looking all those art thingy sejak2 few times kebetulan g tmpt ade pameran seni n craft. Rasa tenang. Tp semestinye i xpandai melukis, tangan bangku wokeh! Kalo lukisan teknikal masa zaman spm dulu tu i terer, lukisan kejuruteraan tu my fevret subjek yer ;)

my three most fevret drawing inside there

Dah penat visited most of the museums, we took a walk along jonker street. Barang xla banyak sgt dijual d siang hari. Tp malam mmg konpem sgt happening. Then we had our lunch kat hardrock cafe which is located at the same road, kat jonker street tu jugak. Owh hardrock ni baru bukak  last january kot, if im not mistaken la.


Then sabtu about kol 8mlm i shoot back to putrajaya. Thank you to my fren sbb sudi luangkan masa n bawak jalan2 round melaka. Ill see u again when i see u ;) 





And last but not least,










yours truly ;)

February 28, 2013

Hati ini

Ya Allah, if I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to You. Ameen.

February 24, 2013

cny gift pun ado???

Dengan berakhirnya perayaan chap goh mei, maka berakhirlah perayaan chinese new year tuk tahun ni. Selamat tahun baru ular! Sssssssss... So how do u spent sempena sale cny. Me? Of course la ade adiah tahun baru tuk diri sendri. Tiap2 kali perayaan nak beli adiah tuk diri sendri kan. Cara tuk menghiburkan hati sendri ;) 

light cream handbag from carlo rino & the body shoe from hush puppies

Handbag ni nampak sgt suwiittttt! Suka sgt2! Walopun xde discount sbb new arrival, tp pejamkan mata n g bayo je. Price rm3** Review kasut? Super comfort! Sangat sesuai tuk g travelling. Tapak xlicin n can grip well. Serious xrasa sakit kaki walopun byk berjalan. Price rm3**. But if nak leather then should go for clark, ade design lebey kurang camni tp full leather n kena tambah rm50. Actually i admired one handbag from fossil. Seriously setiap kali g tmpt fossil mesti otak jammed sbb asek dok test handbag yg dluar kemampuan i tu. Rm 1*** wokey! Adoi... jammed!!!! Tak mampu den. Harga camtu i boley beli dua handbag tau, or kalo jimat sikit boleh dapat tiga kot. Huhu. 

Nway selamat tahun baru ular! So what's next in my shopping cart list???  Hehe. No more kot. Ooppsss we'll see ;)

February 22, 2013

dialog sentap!

si ibu: dah ada calon ka?
si anak: xdak lg. nnt mama p mekah, doakan dikju jupa jodoh yg sesuai n dpercepatkan jodoh k.

Dua tahun idop single mingle n dua tahun xpenah dating. Tup tup.. Akhirnya terpacul kuar gak soklan cepumas tu dari bibir mama. Uh sungguh tidak kusangka. Sentap weh!!! Haha. Selama ni mama xpenah tanye pasal pasangan idop, selepas kesah tragis i putus tunang 2bulan sebelum majlis wedding dulu. After dat, my parents xpenah mentioned or ask anything ttg pasangan idop or kawen. Tp bile soklan tu dtanya a day before mama g mekah, it makes me think. Sampai bile aku nak idop membujang ni. Sape xnak kawen kan. Esp org mcm aku ni yg gile nak pakai white dress ala kate middleton. N gile tentang wedding preparation yg cantik2. N tingin sgt nak ade baby! Nasib baik tak meroyan je. Haha. Berangan la ko cik lieza oi. Tahun depan da masuk umo three series. Boyfriend pun xde, pastu berangan nak kawen. Ok stop dreaming!

..... jodoh itu rahsia Allah. keep praying to Him...

February 17, 2013

And off she goes


Alhamdulillah mama safely arrived tanah suci, departed from klia on 15march 11.30am. This time mama join trip wif her rakan2 opis dulu. When i sent her to the airport, i rasa kesian n seba salah sgt. All her frens go there accompanied by their partner or sons. My dad couldnt go there due to some reason. Supposedly my adik join mama tp memandangkan dis year pihak saudi dah ketatkan rules tuk menunaikan haji n umrah, so visa my sis direject. Y? Cos started this year, females aged below 45 must be accompanied by their mahram. It is compulsory! Dulu ladies stil boley g sama2 ladies n tumpang nama mahram org lain. Skang ni very strict. Nak buat visa kena sertakan skali ic n surat beranak our mahram n related documents yang membuktikan he is our mahram. So this year xde rezki my sis tuk menunaikan umrah. InshaAllah kalau ade rezki we plan to go there together early nexyear. Wif my kakak+hubby, adik+hubby, n me+my paksu. Dah diskas wif paksu n nasib baik die nak pegi, so i have a mahram to accompany me. Alhamdulillah. Ipar duai is not mahram wokey! Semoga plan tahun depan dipermudahkan olehNya. Semoga perjalanan ibadah mama disana berjalan lancar n sentiasa di bawah lindunganNya. Amin.

February 15, 2013

Bandung & Jakarta

Date: 22-27 January 2013
Event: Family trip
Venue: Bandung & Jakarta (6D 5N)
Members: Adik+kakak+abang ipar+anak sedara+yours truly

Malas nak ngarang panjang2. So many review ttg tmpt2 di bandung n jakarta. Semuanya ada d hujung jari. But if u need any reference to go there, its my pleasure to share my experience yang tak seberapa ni. U can contact me via email dz_lily@yahoo.com or message me tru my facebook here. So let the pictures do the talking.

 jakarta airport

tangkuban perahu

kampung daun

kawah putih

historical buildings - palace, museum, etc

 shopping spree every evening! here n there

monas tower & palace
 





And last but not least...





yours truly ;)
 

Ok habes sudah sesi tayangan gamba. Kalo nak tgk lain2 picas sila ushar kat my fb di sini. Overall, im satisfied with the trip. Cuma sedikit frust tak dapat g hardrock cafe jakarta due to condition d jakarta yg teramat jammed akibat jln yg byk dtutup dek kerana banjir d sesetengah tmpt d jakarta. Hardrock oh hardrock ;( Tips to bandung?? Sila bawak pakaian seminimum yg boley sbb nnt konpem akan shoping bagai nak gila. I cuma bawak sepasang baju tido n sepasang baju tuk jalan2 je, which means hanya tuk pakai sampai second day. Pakaian after that, semuanya baju and jeans baru fresh from the factory outlets there! Haha ;)

February 12, 2013

kali kesatu

~Early february 2013-Secret Recipe Alamanda~ 
It was my first time i ever did that in my whole life. I wonder why i did that. And where it could go. But i think it was a good n nice day. And i felt comfortable with it. Thanx :)

February 08, 2013

Renungan Jumaat: Hina

Walaupon seseorang itu mempunyai masa silam buruk atau hitam yg tiada kena mengena dgn kita, kalau dia berbudi bahasa kpd kita, maka apa salahnya kita berbudi bahasa kpd dia. Tak perlu menghina atau pandang jelik atau menghakimi ttg kisah silam dia seolah-olah konfem dia akan masuk neraka. Kita yang menghina atau pandang jelik kpd dia tu, konfem ke kita akan masuk syurga? Renung-renungkan... 
*peringatan tuk diri sendiri dan dikongsi bersama

January 29, 2013

better planner

My life may not be going the way I planned
But its going exactly the way ALLAH has planned
Indeed ALLAH IS A BETTER PLANNER
So, just keep praying

:-)

January 18, 2013

Misi Banjir 2012

I joined volunteer group tuk misi banjir 2012 to kuantan n kemaman last december. Dari mana dpt info ttg program sukarelawan ni? Sy dpt tau dr group ivolunteer. Dah lama cari program volunteer kat area klang valley ni tp sejak empat bulan pindah sini, most xtvt volunteer xkena ngan my availability. Kebetulan dis one mmg i was free and available. So ari pertama xtvt ni dihebahkan, sy tros sms register nama. Sorang je. Then nexday i texted few of my frens kot2 ade yg bminat. Ada yg interested tp semua tak available on dat date. So i went there alone. Sy xkesah pun g sorg sbb mmg niat join program volunteer ni tuk tolong org kan. So y kena ada kawan baru nak tolong org. Am i right? Sbb tu i registered myself first, so dat sy tak terikut2 kawan2 lain yg tatau nak g or not. Alhamdulillah dapat tetapkan n ikhlaskan hati :)

Katne xtvt tu? Kuantan n kemaman. Ape xtvt? Cuci sekolah.. Cuci kampung.. Cuci umah org kampung.. Cuci pinggan mangkuk n baju yang berlumpur.. Pasangkan ampaian.. Cuci surau.. N macam2 lagi la. Seriously mula2 tgk keadaan umah org2 kampung tu, mmg bergenang air mata ni. Paling sedih kat umah yg sy tolong cuci pinggan mangkuk. Rasa tersentuh sgt bila si anak merengek n menangis buku skolah abes rosak. Masa tu tinggal lagi seminggu nak start skolah. Mmg tros menitik airmata ni. Naseb baikla xde org nampak kan ;) Hm.. rasa penat tu mmg xyah cakap la kan. Tp perasaan hepi n puas dpt tolong diorg kt sana mengatasi rasa penat tu. Rasa seronok tgk makcik2 n pakcik2 n adik2 tersenyum mengiringi kepulangan kami. Walaupun bantuan yg dberi xseberapa, tp byk pengalaman n pengajaran dr program tu. InshaAllah moga tros diberi kesungguhan n keikhlasan tuk memberi kepada yang memerlukan.








January 10, 2013

Wedding Speech

I would say speech ni terlalu lama. But i fall in love with the way he delivered his speech. Esp the last part with a song dedicated to his beloved wife.

Mood berangan: Kalaula dpt husband yg sweet n romantic camtu.. Pastu boley nyanyi or men gitar for me. Oh my... Mmg jatuh cinta abess. Ahaks ;) But im not that choosy, kalo xdpt pun xpe n kalo dpt tu satu bonus la kan... Jodoh tu kan rahsia Allah...

#anyone want to sing or play guitar for me??? ;p

January 07, 2013

newyeargift

Published with Blogger-droid v2.0.9

A newyear gift from me to myself:
A watch by Esprit

This is my newyear gift. The last thing i grabbed for myself  on the lastday of YES last year. Ive lost my previous esprit watch. Sebulan lebey survey for a new watch n mencari yang kaler putih. Narrrowed from few choices until two left, bonia vs esprit. Since i oredi got one bonia with me n dat bonia got stones, at last yg ni jugak berkenan d hati. Lebey kurang sama dgn yg hilang tu except dat this one is without stones and in halfly white kaler. Definitely suit what i was looking for - no stones n in white. Suka!!! ;)

January 06, 2013

goodbye 2012 n hello 2013

nama penuh dzulieza tp org panggil lieza lily dzu dzuli  lyzz+kat kampung panggil dikju+anak buah panggil aunti jue+lahir tahun lapanpuluhempat lagi setahun nak masuk three series+muka xcantik tp suka perasan cun+fizikal xtinggi xrendah sgt sbb tu suka pakai heels tp kdg2 lenguh kaki tp ttp xkesah lenguh kalo bab shoping+stadi xpandai sgt stakat degree je xlayak nk amek master pun+suka shoping tp duit tak banyak so window shoping pun xpe tp walopun nama window shoping tetap akan ade hasil satu dua barang d tangan+suka masak n baking tp mesti kt dapur yg bersih n kemas+suka kumpul resepi n try menu baru+suka kemas umah xsuka sepah+suka cuci baju malas lipat baju+suka cuci keta sendiri tp dok apartment xle cuci sendiri+suka makan xsuka kalau perut buncit+suka durian mangga naga honeydew manggis+suka minum jus buah esp epal susu xsuka laici+suka minum teh ais xsuka nescafe n coffee+suka mkn nasik sikit tp lauk byk boleh ratah lauk+suka makan tomyam n sup xsuka masak lomak n kurma+suka cokelat cadburry kinderbueno hershey ferrerorocher cloud9 kitkat daim xsuka vochelle sbb rasa berminyak sikit+suka kaler merah hitam putih+suka bunga ros n lili xsuka bunga taik ayam+suka jalan2 cari makan xsuka jalan2 cari pasal+suka pegi themepark tp penakot+suka picnic kt beach n waterfall tp xreti swim+suka jln2 lpk2 sambil bersantai+suka melancong tp blom cukup duit nak g jauh2+suka kerja tp xsuka kerja yg dok ngadap pc+suka main game kt komputer xsuka main game kt hp+suka layan drama series english tp jarang layan drama series korea n japan sbb byk drama airmata+suka tgk muvi kat wayang xsuka tgk muvi kat tv+enjoy main boling tp xreti main jarang cecah score seratus pun+suka nyanyi tp suara mcm nak gempa bumi+suka muzik tp jarang dpt peluang tgk show+suka bc majalah fashion n recipe xsuka baca majalah ilmiah+suka tgk bolasepak xsuka n xreti main bola jaring+suka tgk f1 n suka bawak keta laju2+suka drive sorg2 tanpa halatuju+suka lepak kt park or dataran tgk kids main rasa tenang n hepi+tingin sangat nak ade anak sendri tp xle buat anak lagi+suka pegi kenduri kawen sbb suka sgt tgk baju2 n decor2 yg cantik+suka tgk home decor n interior design sbb tu suka p ikea+suka meatball ikea+suka tgk laki ensem n tough sama mcm ppuan2 lain jugak+suka tgk perempuan cun n pandai bergaya tp bukan lesbo+suka laki yg active bersukan n simple tp smart n pandai main muzik esp gitar n bersih n fun+xsuka laki smoking n skema n terlalu sopan santun control macho n berlagak bagus n perfect+suka menyendiri tgk keadaan sekeliling n ragam manusia+suka senyum smpai xnampak mata+suka berkawan tp xperamah+suka blajar benda baru+suka menulis mengira xsuka membaca menghafal+suka tdo lewat xsuka bgn lewat+suka beli barang makeup xsuka pakai makeup+suka tgk n update ttg gadget tp xde duit nak upgrade personal gadget+suka baring tp susah tdo+bla bla bla.......

so, azam newyear...
kurang shopping+kurang pakai heels tp rs mcm nk tambah koleksi heels+rajin bersukan n gym tuk kempiskan perut+start living skill classes+pupuk minat melipat baju+pupuk minat baca bahan ilmiah+cari calon suami???oooppppsss ;) wokeh xyah nak banyak sgt azam tu. xperlu tunggu newyear tuk ade azam baru kan. HAPPY NEW YEAR peeps!!!
 

January 03, 2013

hot spring

venue: felda residence hot spring, sungkai perak
date: 24-25 november 2012
event: 2012 family day of diagnostic imaging department, serdang hospital




 


I dun hv many pics wif me. All displayed here are the bujangans in our department. Half of the bujangan kot. Another half xde picas in my camera n ade gak yg xdpt join sbb kena oncall during dat wiken. And of course ramai lg yg join this event. But i dun have gaba opismates yg dtg wif family. Biasala kan.. semua bz ngan family masing2. Xtvt during event: sukaneka... bbq dinner... n mandi manda! Gaba melantak durian dua guni tu tak termasuk dlm tentative program ye kawan2. Tu hanya xtvt konvoi sbhgn bujangans during otw balik to kl. Tq to para organizer. A big clap to uols :) N tq jugak kpd yg request i nyanyi karok masa bbq dinner tu. Cetttt!!!! Part tu sy tidak suka. Tapi layankan jela request tu. Haha.