Pages

February 22, 2013

dialog sentap!

si ibu: dah ada calon ka?
si anak: xdak lg. nnt mama p mekah, doakan dikju jupa jodoh yg sesuai n dpercepatkan jodoh k.

Dua tahun idop single mingle n dua tahun xpenah dating. Tup tup.. Akhirnya terpacul kuar gak soklan cepumas tu dari bibir mama. Uh sungguh tidak kusangka. Sentap weh!!! Haha. Selama ni mama xpenah tanye pasal pasangan idop, selepas kesah tragis i putus tunang 2bulan sebelum majlis wedding dulu. After dat, my parents xpenah mentioned or ask anything ttg pasangan idop or kawen. Tp bile soklan tu dtanya a day before mama g mekah, it makes me think. Sampai bile aku nak idop membujang ni. Sape xnak kawen kan. Esp org mcm aku ni yg gile nak pakai white dress ala kate middleton. N gile tentang wedding preparation yg cantik2. N tingin sgt nak ade baby! Nasib baik tak meroyan je. Haha. Berangan la ko cik lieza oi. Tahun depan da masuk umo three series. Boyfriend pun xde, pastu berangan nak kawen. Ok stop dreaming!

..... jodoh itu rahsia Allah. keep praying to Him...

3 comments:

Nurhidayah Yahya said...

huhu... dialog sentap y jarang2 dibualkan oleh ibu2 y ade anak y bkl 3series... aku pun percaya jodoh itu ketentuan allah...

~ Lady D ~ said...

btol. aku tros terdiam masa mak aku tanye soklan tu. sentap!!!

Miss FZ said...

takpela weh..nanti sampai masanya..