Pages

April 02, 2013

rumah

enam tahun tinggal di asrama from form one until five di kedah
satu tahun tinggal di asrama matrikulasi di langkawi
satu tahun tinggal di apartment di uniten bangi
satu tahun tinggal di kolej di uitm shahalam
satu tahun tinggal di rumah sewa teres di sekyen dua shahalam
satu tahun tinggal di rumah sewa flat di seksyen tujuh shahalam
satu tahun tinggal di rumah sewa flat di seksyen tujuhbelas shahalam
satu tahun tinggal di rumah sewa teres di seksyen tujuh shahalam
satu tahun tinggal di rumah sewa apartment ttdi jaya shahalam
enam bulan tinggal di bilik sewa kilang di jalan hospital kuching
satu tahun setengah tinggal di rumah sewa teres di matang kuching
tujuh bulan tinggal di rumah sewa teres di satok kuching
tujuh bulan tinggal di rumah sewa apartment di putrajaya

all i want to say is... ive experienced so many things sepanjang tinggal at all those places. hitam n putih. but last night, it was my first time ever that my tears dropped down like this. yup, kali pertama menangis kerana tempat tinggal. if only i can say everything all out, then u would know how tough my life here. mungkin Allah sedang menguji tahap kesabaran aku yang semakin lemah. hati, bertahanlah... aku memilih untuk berdiam diri drpd berkata2. xde ape yang perlu diungkapkan kpd sesiapa atau di status fb spt org lain. if other people want to sell any story bout me to others, i dont mind at all. for my side, cukup hanya Dia yg Maha Mengetahui.

*sesungguhnya kehidupan sorang diri menuntut kesabaran n kekuatan hati yg tinggi. crying while driving is my way to reduce my stress. keep driving without knowing where am i heading to. tau2 je sampai ntah mcm2 tmpt. haha

5 comments:

N.s Fazilah said...

I know u are strong woman....I learn from u to be strong jalani idup yg penuh ranjau suke dan duka...miss u sis..

N.s Fazilah said...

I know u are the strong woman...I learn from u...miss u sis...

~ Lady D ~ said...

thanx faz ;) pengalaman menjadikan sy lebih kuat n tabah. alhamdulillah

test said...

what happened?
semoga awak sihat dan tabah menghadapi segalanya.

Nurhidayah Yahya said...

Br bc entri y ni...
Aku juga suka drive sambil nangis... Hehe