Pages

January 29, 2013

better planner

My life may not be going the way I planned
But its going exactly the way ALLAH has planned
Indeed ALLAH IS A BETTER PLANNER
So, just keep praying

:-)

January 18, 2013

Misi Banjir 2012

I joined volunteer group tuk misi banjir 2012 to kuantan n kemaman last december. Dari mana dpt info ttg program sukarelawan ni? Sy dpt tau dr group ivolunteer. Dah lama cari program volunteer kat area klang valley ni tp sejak empat bulan pindah sini, most xtvt volunteer xkena ngan my availability. Kebetulan dis one mmg i was free and available. So ari pertama xtvt ni dihebahkan, sy tros sms register nama. Sorang je. Then nexday i texted few of my frens kot2 ade yg bminat. Ada yg interested tp semua tak available on dat date. So i went there alone. Sy xkesah pun g sorg sbb mmg niat join program volunteer ni tuk tolong org kan. So y kena ada kawan baru nak tolong org. Am i right? Sbb tu i registered myself first, so dat sy tak terikut2 kawan2 lain yg tatau nak g or not. Alhamdulillah dapat tetapkan n ikhlaskan hati :)

Katne xtvt tu? Kuantan n kemaman. Ape xtvt? Cuci sekolah.. Cuci kampung.. Cuci umah org kampung.. Cuci pinggan mangkuk n baju yang berlumpur.. Pasangkan ampaian.. Cuci surau.. N macam2 lagi la. Seriously mula2 tgk keadaan umah org2 kampung tu, mmg bergenang air mata ni. Paling sedih kat umah yg sy tolong cuci pinggan mangkuk. Rasa tersentuh sgt bila si anak merengek n menangis buku skolah abes rosak. Masa tu tinggal lagi seminggu nak start skolah. Mmg tros menitik airmata ni. Naseb baikla xde org nampak kan ;) Hm.. rasa penat tu mmg xyah cakap la kan. Tp perasaan hepi n puas dpt tolong diorg kt sana mengatasi rasa penat tu. Rasa seronok tgk makcik2 n pakcik2 n adik2 tersenyum mengiringi kepulangan kami. Walaupun bantuan yg dberi xseberapa, tp byk pengalaman n pengajaran dr program tu. InshaAllah moga tros diberi kesungguhan n keikhlasan tuk memberi kepada yang memerlukan.








January 10, 2013

Wedding Speech

I would say speech ni terlalu lama. But i fall in love with the way he delivered his speech. Esp the last part with a song dedicated to his beloved wife.

Mood berangan: Kalaula dpt husband yg sweet n romantic camtu.. Pastu boley nyanyi or men gitar for me. Oh my... Mmg jatuh cinta abess. Ahaks ;) But im not that choosy, kalo xdpt pun xpe n kalo dpt tu satu bonus la kan... Jodoh tu kan rahsia Allah...

#anyone want to sing or play guitar for me??? ;p

January 07, 2013

newyeargift

Published with Blogger-droid v2.0.9

A newyear gift from me to myself:
A watch by Esprit

This is my newyear gift. The last thing i grabbed for myself  on the lastday of YES last year. Ive lost my previous esprit watch. Sebulan lebey survey for a new watch n mencari yang kaler putih. Narrrowed from few choices until two left, bonia vs esprit. Since i oredi got one bonia with me n dat bonia got stones, at last yg ni jugak berkenan d hati. Lebey kurang sama dgn yg hilang tu except dat this one is without stones and in halfly white kaler. Definitely suit what i was looking for - no stones n in white. Suka!!! ;)

January 06, 2013

goodbye 2012 n hello 2013

nama penuh dzulieza tp org panggil lieza lily dzu dzuli  lyzz+kat kampung panggil dikju+anak buah panggil aunti jue+lahir tahun lapanpuluhempat lagi setahun nak masuk three series+muka xcantik tp suka perasan cun+fizikal xtinggi xrendah sgt sbb tu suka pakai heels tp kdg2 lenguh kaki tp ttp xkesah lenguh kalo bab shoping+stadi xpandai sgt stakat degree je xlayak nk amek master pun+suka shoping tp duit tak banyak so window shoping pun xpe tp walopun nama window shoping tetap akan ade hasil satu dua barang d tangan+suka masak n baking tp mesti kt dapur yg bersih n kemas+suka kumpul resepi n try menu baru+suka kemas umah xsuka sepah+suka cuci baju malas lipat baju+suka cuci keta sendiri tp dok apartment xle cuci sendiri+suka makan xsuka kalau perut buncit+suka durian mangga naga honeydew manggis+suka minum jus buah esp epal susu xsuka laici+suka minum teh ais xsuka nescafe n coffee+suka mkn nasik sikit tp lauk byk boleh ratah lauk+suka makan tomyam n sup xsuka masak lomak n kurma+suka cokelat cadburry kinderbueno hershey ferrerorocher cloud9 kitkat daim xsuka vochelle sbb rasa berminyak sikit+suka kaler merah hitam putih+suka bunga ros n lili xsuka bunga taik ayam+suka jalan2 cari makan xsuka jalan2 cari pasal+suka pegi themepark tp penakot+suka picnic kt beach n waterfall tp xreti swim+suka jln2 lpk2 sambil bersantai+suka melancong tp blom cukup duit nak g jauh2+suka kerja tp xsuka kerja yg dok ngadap pc+suka main game kt komputer xsuka main game kt hp+suka layan drama series english tp jarang layan drama series korea n japan sbb byk drama airmata+suka tgk muvi kat wayang xsuka tgk muvi kat tv+enjoy main boling tp xreti main jarang cecah score seratus pun+suka nyanyi tp suara mcm nak gempa bumi+suka muzik tp jarang dpt peluang tgk show+suka bc majalah fashion n recipe xsuka baca majalah ilmiah+suka tgk bolasepak xsuka n xreti main bola jaring+suka tgk f1 n suka bawak keta laju2+suka drive sorg2 tanpa halatuju+suka lepak kt park or dataran tgk kids main rasa tenang n hepi+tingin sangat nak ade anak sendri tp xle buat anak lagi+suka pegi kenduri kawen sbb suka sgt tgk baju2 n decor2 yg cantik+suka tgk home decor n interior design sbb tu suka p ikea+suka meatball ikea+suka tgk laki ensem n tough sama mcm ppuan2 lain jugak+suka tgk perempuan cun n pandai bergaya tp bukan lesbo+suka laki yg active bersukan n simple tp smart n pandai main muzik esp gitar n bersih n fun+xsuka laki smoking n skema n terlalu sopan santun control macho n berlagak bagus n perfect+suka menyendiri tgk keadaan sekeliling n ragam manusia+suka senyum smpai xnampak mata+suka berkawan tp xperamah+suka blajar benda baru+suka menulis mengira xsuka membaca menghafal+suka tdo lewat xsuka bgn lewat+suka beli barang makeup xsuka pakai makeup+suka tgk n update ttg gadget tp xde duit nak upgrade personal gadget+suka baring tp susah tdo+bla bla bla.......

so, azam newyear...
kurang shopping+kurang pakai heels tp rs mcm nk tambah koleksi heels+rajin bersukan n gym tuk kempiskan perut+start living skill classes+pupuk minat melipat baju+pupuk minat baca bahan ilmiah+cari calon suami???oooppppsss ;) wokeh xyah nak banyak sgt azam tu. xperlu tunggu newyear tuk ade azam baru kan. HAPPY NEW YEAR peeps!!!
 

January 03, 2013

hot spring

venue: felda residence hot spring, sungkai perak
date: 24-25 november 2012
event: 2012 family day of diagnostic imaging department, serdang hospital




 


I dun hv many pics wif me. All displayed here are the bujangans in our department. Half of the bujangan kot. Another half xde picas in my camera n ade gak yg xdpt join sbb kena oncall during dat wiken. And of course ramai lg yg join this event. But i dun have gaba opismates yg dtg wif family. Biasala kan.. semua bz ngan family masing2. Xtvt during event: sukaneka... bbq dinner... n mandi manda! Gaba melantak durian dua guni tu tak termasuk dlm tentative program ye kawan2. Tu hanya xtvt konvoi sbhgn bujangans during otw balik to kl. Tq to para organizer. A big clap to uols :) N tq jugak kpd yg request i nyanyi karok masa bbq dinner tu. Cetttt!!!! Part tu sy tidak suka. Tapi layankan jela request tu. Haha.