Pages

February 28, 2013

Hati ini

Ya Allah, if I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to You. Ameen.

February 24, 2013

cny gift pun ado???

Dengan berakhirnya perayaan chap goh mei, maka berakhirlah perayaan chinese new year tuk tahun ni. Selamat tahun baru ular! Sssssssss... So how do u spent sempena sale cny. Me? Of course la ade adiah tahun baru tuk diri sendri. Tiap2 kali perayaan nak beli adiah tuk diri sendri kan. Cara tuk menghiburkan hati sendri ;) 

light cream handbag from carlo rino & the body shoe from hush puppies

Handbag ni nampak sgt suwiittttt! Suka sgt2! Walopun xde discount sbb new arrival, tp pejamkan mata n g bayo je. Price rm3** Review kasut? Super comfort! Sangat sesuai tuk g travelling. Tapak xlicin n can grip well. Serious xrasa sakit kaki walopun byk berjalan. Price rm3**. But if nak leather then should go for clark, ade design lebey kurang camni tp full leather n kena tambah rm50. Actually i admired one handbag from fossil. Seriously setiap kali g tmpt fossil mesti otak jammed sbb asek dok test handbag yg dluar kemampuan i tu. Rm 1*** wokey! Adoi... jammed!!!! Tak mampu den. Harga camtu i boley beli dua handbag tau, or kalo jimat sikit boleh dapat tiga kot. Huhu. 

Nway selamat tahun baru ular! So what's next in my shopping cart list???  Hehe. No more kot. Ooppsss we'll see ;)

February 22, 2013

dialog sentap!

si ibu: dah ada calon ka?
si anak: xdak lg. nnt mama p mekah, doakan dikju jupa jodoh yg sesuai n dpercepatkan jodoh k.

Dua tahun idop single mingle n dua tahun xpenah dating. Tup tup.. Akhirnya terpacul kuar gak soklan cepumas tu dari bibir mama. Uh sungguh tidak kusangka. Sentap weh!!! Haha. Selama ni mama xpenah tanye pasal pasangan idop, selepas kesah tragis i putus tunang 2bulan sebelum majlis wedding dulu. After dat, my parents xpenah mentioned or ask anything ttg pasangan idop or kawen. Tp bile soklan tu dtanya a day before mama g mekah, it makes me think. Sampai bile aku nak idop membujang ni. Sape xnak kawen kan. Esp org mcm aku ni yg gile nak pakai white dress ala kate middleton. N gile tentang wedding preparation yg cantik2. N tingin sgt nak ade baby! Nasib baik tak meroyan je. Haha. Berangan la ko cik lieza oi. Tahun depan da masuk umo three series. Boyfriend pun xde, pastu berangan nak kawen. Ok stop dreaming!

..... jodoh itu rahsia Allah. keep praying to Him...

February 17, 2013

And off she goes


Alhamdulillah mama safely arrived tanah suci, departed from klia on 15march 11.30am. This time mama join trip wif her rakan2 opis dulu. When i sent her to the airport, i rasa kesian n seba salah sgt. All her frens go there accompanied by their partner or sons. My dad couldnt go there due to some reason. Supposedly my adik join mama tp memandangkan dis year pihak saudi dah ketatkan rules tuk menunaikan haji n umrah, so visa my sis direject. Y? Cos started this year, females aged below 45 must be accompanied by their mahram. It is compulsory! Dulu ladies stil boley g sama2 ladies n tumpang nama mahram org lain. Skang ni very strict. Nak buat visa kena sertakan skali ic n surat beranak our mahram n related documents yang membuktikan he is our mahram. So this year xde rezki my sis tuk menunaikan umrah. InshaAllah kalau ade rezki we plan to go there together early nexyear. Wif my kakak+hubby, adik+hubby, n me+my paksu. Dah diskas wif paksu n nasib baik die nak pegi, so i have a mahram to accompany me. Alhamdulillah. Ipar duai is not mahram wokey! Semoga plan tahun depan dipermudahkan olehNya. Semoga perjalanan ibadah mama disana berjalan lancar n sentiasa di bawah lindunganNya. Amin.

February 15, 2013

Bandung & Jakarta

Date: 22-27 January 2013
Event: Family trip
Venue: Bandung & Jakarta (6D 5N)
Members: Adik+kakak+abang ipar+anak sedara+yours truly

Malas nak ngarang panjang2. So many review ttg tmpt2 di bandung n jakarta. Semuanya ada d hujung jari. But if u need any reference to go there, its my pleasure to share my experience yang tak seberapa ni. U can contact me via email dz_lily@yahoo.com or message me tru my facebook here. So let the pictures do the talking.

 jakarta airport

tangkuban perahu

kampung daun

kawah putih

historical buildings - palace, museum, etc

 shopping spree every evening! here n there

monas tower & palace
 





And last but not least...





yours truly ;)
 

Ok habes sudah sesi tayangan gamba. Kalo nak tgk lain2 picas sila ushar kat my fb di sini. Overall, im satisfied with the trip. Cuma sedikit frust tak dapat g hardrock cafe jakarta due to condition d jakarta yg teramat jammed akibat jln yg byk dtutup dek kerana banjir d sesetengah tmpt d jakarta. Hardrock oh hardrock ;( Tips to bandung?? Sila bawak pakaian seminimum yg boley sbb nnt konpem akan shoping bagai nak gila. I cuma bawak sepasang baju tido n sepasang baju tuk jalan2 je, which means hanya tuk pakai sampai second day. Pakaian after that, semuanya baju and jeans baru fresh from the factory outlets there! Haha ;)

February 12, 2013

kali kesatu

~Early february 2013-Secret Recipe Alamanda~ 
It was my first time i ever did that in my whole life. I wonder why i did that. And where it could go. But i think it was a good n nice day. And i felt comfortable with it. Thanx :)

February 08, 2013

Renungan Jumaat: Hina

Walaupon seseorang itu mempunyai masa silam buruk atau hitam yg tiada kena mengena dgn kita, kalau dia berbudi bahasa kpd kita, maka apa salahnya kita berbudi bahasa kpd dia. Tak perlu menghina atau pandang jelik atau menghakimi ttg kisah silam dia seolah-olah konfem dia akan masuk neraka. Kita yang menghina atau pandang jelik kpd dia tu, konfem ke kita akan masuk syurga? Renung-renungkan... 
*peringatan tuk diri sendiri dan dikongsi bersama