Pages

June 24, 2013

dugaan

Berterusan dugaan yang datang dalam hidup ni
Baru bangkit seketika, jatuh terduduk kembali
Bangun lagi, dan jatuh lagi
Sakit? Hanya Dia yang Maha Memahami
Di dunia yang kecil ni, sejauh manapun kita berlari
Pasti akan bertemu dengan seseorang yang dikenali
Atau mempunyai sebarang pertalian dekat atau jauh
Atau sebarang pertalian sejarah
Sakit? Hanya mampu tersimpan jauh di lubuk hati
Hanya Dia yang Maha Mengetahui

Ya Allah, sesungguhNya aku hambaMu yang sangat lemah
Dugaan demi dugaan datang
Belum sempat pulih, berterusan jatuh lagi
Tak terbendung airmata ni
Kau bantulah hambaMu ini Ya Allah
Kuatkanlah hati ini, tabahkanlah hati ini
Sesungguhnya aku hambaMu yang sgt lemah
Berikanlah aku kekuatan tuk mengharungi dugaan ini

 

My fren said, sometimes it is okay to cry so that the tears can clean our eyes, and we can clearly see the good things ahead. I wish it is that easy. Thanx fren. I need hug. A real hug ;(

June 08, 2013

Im still alive

Fuh fuh!!!! Berhabuk blog ni. Nothing much to share kot. So arini sekadar an entry nk gitau dat im still alive. Masih meneruskan kehidupan seperti biasa. Masih bekerja. Masih mkn minum tdo. Masih single. Takde khabar baru. Semuanya masih sama kecuali... Firstly, berat badan semakin bertambah! I hate this fact. Haha. Secondly, i am no more putrajaya residence. Dah hampir dua bulan berhijrah ke tempat baru, n i am happy living here. Walopun hidup sendirian, tp tenang dan selesa. Alhamdulillah, syukur dgn kehidupan sekarang. Thank you Allah.